De ce plac bărbații femeile blonde. Care este secretul?

De ce plac bărbații femeile blonde. Care este secretul?
De ce plac bărbații femeile blonde. Care este secretul?

Află de ce bărbații sunt atrași de femeile blonde încă din antichitate și cum te poți folosi de acest atu pentru a le atrage atenția.

După zeci și zeci de studii, inițiate de cercetători din toată lumea, s-a demonstrat că bărbații tind să aibă o afinitate pentru blonde.
În ochii reprezentanților sexului tare, femeile cu părul deschis la culoare par angelice, fiind asociate cu lumina și puritatea.
În subconștientul oamenilor, culoarea deschisă este asociată cu moralitatea.
Studiile au demonstrat că opțiunile estetice ale bărbaților diferă de la o zonă la alta a globului.


Fiecare cultură are preferințele proprii în ceea ce privește felul în care ar trebui să arate o femeie.

Citeste si: Ce culori de păr ți se potrivesc dacă ai ten măsliniu. Inspiră-te din look-ul vedetelor

Doctorul Shyon Baumann, sociologul care a realizat un studiu celebru în întreaga lume, afirmă: ,,rezultatele arată că  preferințele noastre estetice oglindesc de fapt preferințele noastre morale.

Cultura în care trăim ne-a impus un set de idealuri vizavi de cum ar trebui să arate și să se poarte o femeie. Așa cum credem că o femeie blondă, cu piele albă, este cuminte si angelică, la polul opus- o femeie brunetă cu piele maslinie va transmite o senzație de putere, de greu de cucerit".

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

De ce plac bărbații femeile blonde

Înclinația bărbaților către blonde datează, se pare, din preistorie. Peter Frost susține că bărbații preistorici preferau blondele, deoarece acestea ieșeau în evidență prin culoarea părului.
„Atunci când ai un grup mai mare din care trebuie să alegi o singură femeie, o alegi pe cea care îți atrage atenția cel mai rapid."- spune

Peter Frost.
Un studiu realizat de Universitatea din Toronto, Canada, demonstrează că, și în vremurile noastre, bărbații sunt atrași de blonde, pentru că ei asociază adesea tenul deschis și părul blond cu puritatea, inocența, prospețimea sau vulnerabilitatea.
O statistică realizată recent ne arată că cele mai îndrăgite artiste, interprete sau modele sunt blonde.
Se spune că nivelul de estrogen este mai ridicat la femeile blonde, acest lucru însemnând că hormonul feminin este mai activ în cazul acestora.

Citeste si: Machiajul pentru ochi căprui. Cum să te machiezi pentru a-ți pune în evidență culoarea ochilor

Care sunt atuurile blondelor

Blondele au, în general, trăsături fine, nasul mic, bărbia rotundă, pielea catifelată, umeri înguști, aspect de copil.
Potrivit sondajelor, bărbații preferă blondele, întrucât se pare că acestea flirtează mai mult și sunt mai populare, mai ușor abordabile și mai dornice de atenție.

De asemenea, masculii cred că le pot domina mai ușor.
Acest fapt este ilustrat și în celebra peliculă ,,Bărbații preferă blondele", în care o revedem pe Marilyn Monroe, actrița preferată a bărbaților.
Bancurile cu blonde nu mai sunt de actualitate. În zilele noastre, blondele sunt femei puternice, seducătoare, pline de vitalitate.
Părul blond dă senzația de tinerețe. Psihologii explică acest lucru prin faptul că, în general, copiii au părul bălai.

Istoria ne arată că femeile blonde au avut un statut privilegiat de-a lungul timpului.
Psihologii demonstrează că admirația pentru femeile blonde există și în zilele noastre, prin faptul că s-a creat un „stereotip social, potrivit căruia blondele sunt cu adevărat cele mai frumoase femei."
„Există, dacă vreţi un stereotip social legat de frumuseţea blondelor. Societatea promovează blondele, pentru că se consideră că sunt într-adevăr frumoase”- spune Victoriţa Dumitrache, psiholog şi președintele Colegiului Psihologilor din județul Ialomiţa.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Potrivit unor psihologi, femeile blonde sunt asociate cu ideea de superficialitate.
„Societatea merge pe ideea că, dacă eşti blondă, poţi obţine foarte uşor lucruri pentru care nu trebuie să depui eforturi pentru a le avea. Comparativ cu alţi oameni care se trezesc de dimineaţă, merg la serviciu, stau ore bune în picioare pentru un salariu, despre blonde se crede că au succes, datorită culorii părului”- explică psihologul Victoriţa Dumitrache.

Citeste si: Cum să folosești uleiul de cocos pentru decolorarea părului



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies