De ce purtăm, de fapt, masca de protecție! Un cunoscut epidemiolog rupe tăcerea

Masca de protectie obligatorie
Femeie purtând masca de protecție

Iată ce purtăm masca de protecție și la ce concluzie au ajuns cercetătorii în țările în care a devenit obligatorie purtarea ei în spațiul public.

Anders Tegnell, epidemiologul șef de la Agenţia de Sănătate Publică din Suedia, susţine că este „foarte periculos” dacă oamenii cred că purtarea măștilor de protecția va opri răspândirea coronavirusului.

„Este foarte periculos să crezi că măştile de faţă ar putea schimba jocul atunci când vine vorba de COVID-19”, a spus Tengell.

El a mai menţionat că în ţările în care masca este obligatorie, precum Belgia şi Spania, rata îmbolnăvirilor continuă să crească, deși mulți s-ar fi așteptat să se întâmple invers.

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț important pentru cei care merg la mare! Locurile unde nu se pot infecta

„Măştile de faţă vin în completarea altor lucruri atunci când acele lucruri se află în locuri sigure. Dar să începeţi să aveţi măşti pentru faţă şi apoi să credeţi că vă puteţi aglomera în autobuze sau centre comerciale – aceasta este cu siguranţă o greşeală.

Cum cifrele sunt în scădere în Suedia, nu are niciun rost să purtăm măşti, nici măcar în transportul public”, a mai spus expertul, relatează The New York Post.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Masca de protectie obligatorie
Masca de protectie obligatorie in Romania[Sursa foto: PixaBay]

În plus, epidemiologul susţine că dovezile privind eficacitatea utilizării măştilor de faţă au fost „uimitor de slabe”.

Citeste si: Tot ce știam până acum a fost aruncat în aer! OMS, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus: vizează tinerii!

„Sunt surprins că nu avem studii reprezentative care să arate efectele pe care măştile le au de fapt”, a declarat imunologul.

Citeste si: Anunțul care cutremură planeta. Covid-19 se transmite și prin ochi

Suedia a înregistrat cel puțin 85.000 de cazuri, inclusiv peste 5.800 de victime, potrivit celor mai recente cifre ale Universității Johns Hopkins.

Măștile de protecție, obligatorii în România

În România, măștile de protecție au devenit obligatorii în spațiile închise, precum la serviciu, în piețe, în mijloacele de transport ori spațiile comerciale. În plus, de câteva săptămâni, masca este obligatorie în spațiile deschise în unele orașe.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Nelu Tătaru, avertisment: „Avem o scădere a mediei de vârstă a persoanelor infectate cu coronavirus”

Anamaria Prodan, la un pas de un ACCIDENT VESTIMENTAR. Și-a etalat decolteul generos, la 51 de ani, într-o rochie decupată

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

VIDEO. Grasu XXL, ipostază rară! Artistul a izbucnit în lacrimi în fața publicului Neversea: "N-am vrut să vă emoționeze atât de tare pe toți, dar așa s-a întâmplat"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies