De ce raman oamenii in relatii toxice, desi ar trebui sa faca schimbarea

De ce raman oamenii in relatii toxice, desi ar trebui sa faca schimbarea
De ce raman oamenii in relatii toxice, desi ar trebui sa faca schimbarea

Pare foarte usor sa iesi dintr-o relatie, la prima vedere dar, de cele mai multe ori, este foarte greu.

5 motive pentru care oamenii rămân în relații toxice. Pare foarte usor sa iesi dintr-o relatie, la prima vedere dar, de cele mai multe ori, este foarte greu. Iata care sunt motivele pentru care oamenii aleg sa ramana in relatii toxice.

Le este frica de singuratate

Exista studii care demonstreaza ca frica de a fi singuri ii face pe oameni sa ramana in relatii distructive, gandind ca este mai bine sa ai un partener imperfect, decat sa stai singur.

Societatea ii condamna pe oameni si ii face sa creada ca a fi singuri este un lucru negativ dar, in realitate, nu este nimic in neregula cu asta.

De ce raman oamenii in relatii toxice, desi ar trebui sa faca schimbarea
De ce raman oamenii in relatii toxice, desi ar trebui sa faca schimbarea[Sursa foto: PixaBay]

Au o stima de sine scazuta

Majoritatea persoanelor care au o stima de sine scazuta tind sa ramana in relatii nesanatoase. Daca traiesc abuzuri si comportamente toxice, oamenii pot cadea in capcana de a crede ca sunt vinovati pentru comportamentele toxice ale partenerului.

O stima de sine poate sa determine, de asemenea, ca oamenii sa isi puna la indoiala propria valoare, cat si aportul in relatie.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Se simt responsabili pentru partenerul lor, cat si pentru actiunile acestuia

Daca ajung la o situatie neplacuta ori o cearta, un agresor intoarce situatia in favoarea sa si il face pe partenerul lui sa se simta vinovat, chiar daca nu este.

Este un comportament care se dezvolta treptat si face dificil pentru o persoana sa isi dea seama de ce se intampla. Aceasta persoana ajunge la sentimente mixte de anxietate, confuzie, cat si incapacitatea de a mai avea incredere in sine.

De ce raman oamenii in relatii toxice, desi ar trebui sa faca schimbarea
De ce raman oamenii in relatii toxice, desi ar trebui sa faca schimbarea[Sursa foto: PixaBay]

Spera ca lucrurile se vor schimba

Multe persoane aleg sa ramana in relatii toxice intrucat isi iubesc foarte mult partenerul si spera ca situatia se va imbunatati.

In plus, ei considera ca acest comportament nesanatos al partenerului lor poate fi rezultatul unor circumstante dificile si cred ca pot schimba cumva relatia fiind ei insisi un partener mai bun.

Citeste si: CITEȘTE: Cum rezolvi problemele de cuplu

Citeste si: Cum să închei elegant o relaţie. Arta subtilă a despărţirilor

Frica de a fi respinsi

Un alt motiv al relatiilor toxice poate fi respingerea. Acestia aleg sa ramana intr-o relatie toxica deoarece au frica de a nu fi respinsi in viitor, astfel ca se agata de actualul partener cat pot de mult.

 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies