De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt

De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt
De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt

Află din rândurile următoare care sunt greșelile pe care le faci atunci când pui haine la spălat.

Procesul de spălare al hainelor poate părea unul extrem de ușor în zilele noastre, deoarece avem la îndemână tot ceea ce avem nevoie pentru a ne ușura munca. Astfel, gospodinelor le mai rămâne de făcut doar să sorteze hainele, să le pună în mașina de spălat, să adauge detergentul și balsamul de rufe, iar apoi să se seteze programul dorit. Ulterior, mașina de spălat face toate treaba, iar hainele vor ieși curate și parfumate.

Cu toate acestea, deși procesul de spălare al hainelor poate părea unul simplu, există și anumite greșeli care afectează calitatea acestuia. Mai exact, uneori se întâmplă ca atunci când scoatem hainele din mașina de spălat să observăm că au anumite pete după spălare. Descoperă din rândurile următoare de ce rămân pete pe haine după spălare și ce trebuie să faci ca să scoți petele de pe haine.

 

De ce rămân pete pe haine după spălare

Citește și: Cum să îndepărtezi petele de machiaj de pe haine. Trucul care nu îți va deteriora îmbrăcămintea

De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt
De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să scoți mucegaiul de pe haine

Există mai multe cauze care pot duce la petele rămase pe haine după spălare.

Iată care sunt acestea:

Prea mult detergent

Utilizarea unei cantități prea mari de detergent poate duce la acumularea acestuia pe haine, formând pete. Astfel, este important să respecți cantitatea de detergent recomandată și inscripționată pe ambalajul acestuia.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Detergent slab calitativ sau nepotrivit

Alegerea detergentului este foarte importantă atunci când vorbim despre calitatea spălării hainelor. Astfel, un detergent slab calitativ sau nepotrivit pentru tipul de apă, fie că vorbim despre apă dură sau moale, poate duce la apariția unor reziduuri pe haine.

În acest caz, este important să alegi detergentul potrivit pentru tipul tău de apă. De asemenea, un sfat util este să folosiți detergentul lichid.

Acesta este o opțiune mai bună pentru unele tipuri de pete și pentru a preveni reziduurile.

Supraîncărcarea mașinii de spălat

De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt
De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt[Sursa foto: freepik]

Un alt lucru de care trebuie să ținem cont este cantitatea de haine pe care o punem în mașina de spălat. Dacă mașina de spălat este prea plină, hainele nu se spală și nu se clătesc corespunzător, ceea ce poate duce la apariția petelor sau păstrarea petelor existente în urma spălării.

În acest caz, este important să respecți gramajul indicat pe mașina de spălat și să lași puțin spațiu liber, astfel încât hainele să se poată mișca în voie.

Folosirea incorectă a balsamului de rufe

Balsamul de rufe aplicat direct pe haine poate cauza pete. De aceea, este important ca acesta să fie pus în compartimentul special din mașina de spălat.

Setarea temperaturii nepotrivite

Unele pete necesită o anumită temperatură pentru a fi eliminate eficient. Spălarea la o temperatură prea scăzută poate să nu fie suficient de eficientă, iar astfel acestea persistă chiar și după spălare. În acest caz, este important să verifici eticheta hainelor și tipul de apă, setând astfel o temperatură potrivită.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Folosirea unui ciclu de spălare neadecvat

Atunci când pui hainele la spălat, trebuie să selectezi ciclul de spălare dorit. Fiecare ciclu de spălare este conceput pentru anumite tipuri de țesături și niveluri de murdărie. În cazul în care utilizezi un ciclu necorespunzător, există posibilitatea să te trezești cu pete pe haine. Astfel, este important să selectezi ciclul de spălare potrivit pentru fiecare încărcătură de rufe în funcție de materialul și gradul de murdărie.

Cum scoți petele de pe haine

De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt
De ce rămân pete pe haine după spălare. Ce greșeli trebuie să eviți de fapt[Sursa foto: freepik]

Atunci când vorbim despre scoaterea petelor de pe haine, acest lucru poate varia în funcție de tipul petei și de materialul hainei.

Pe piață există produse speciale pentru scoaterea petelor. Cu toate acestea, poți să faci și o soluție naturală în casă, care te va ajuta să le dai de cap petelor dificile.

Ingrediente:

Pentru a prepara această soluție, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • o parte peroxid de hidrogen (3%)
  • o parte detergent lichid pentru vase
  • o parte bicarbonat de sodiu.

Instrucțiuni de folosire:

Amestecă cele trei ingrediente menționate mai sus într-un recipient. Apoi, aplică soluția obținută direct pe pată. Poți freca ușor, pentru ca soluția să intre în țesătură. Lasă soluția să acționeze timp de 10-15 minute, iar apoi spală haina conform instrucțiunilor de pe etichetă, la cea mai înaltă temperatură permisă pentru acel material.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum să elimini complet petele de ulei de pe haine. Trucul de curățenie care va avea rezultate garantate

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies