De ce s-a îngrăşat atât de mult Lavinia în timpul sarcinii? Vezi ce problemă chinuitoare a avut artista şi cum i-a afectat viaţa! "Picioarele şi mâinile umflate"

De ce s-a îngrăşat atât de mult Lavinia în timpul sarcinii? Vezi ce problemă chinuitoare a avut artista şi cum i-a afectat viaţa!
De ce s-a îngrăşat atât de mult Lavinia în timpul sarcinii? Vezi ce problemă chinuitoare a avut artista şi cum i-a afectat viaţa! "Picioarele şi mâinile umflate"

Lavinia, motivul pentru care s-a îngrăşat excesiv în timpul sarcinii! Vezi ce problemă a avut!

Lavinia Bănică a născut, săptămâna trecută, un băieţel frumos şi sănătos. Micuţul este primul copil al artistei şi cel de-al treilea al soţului ei, Ştefan Bănică. Ei bine, cu puţin timp înainte să nască, paparazzii au surprins-o pe protagonista noastră la cumpărături, iar imaginile au fost, pentru mulţi, şocante. Deşi a avut grijă la alimentaţie, frumoasa brunetă s-a îngrăşat mai bine de 30 de kilograme şi în poze era de nerecunoscut.

Nu puţini au fost aceia care s-au grăbit să spună că solista a dat frâu liber tuturor poftelor culinare şi nu a avut limită la mese. Ei bine, adevărul este, de fapt, altul. WOWbiz.ro a aflat că Lavinia a avut o retenţie de apă în perioada sarcinii, problemă cu care se confruntă mai bine de 60% dintre femeile gravide.

Ultima lună de sarcină a îndrăgitei cântăreţe a fost extrem de dificilă.

Lavinia a avut în permanenţă o senzaţie de greutate în picioare, a strâns-o foarte tare încălţăminte şi a avut, deseori, cârcei.

" Retenția de apă, cunoscută și drept edem, apare în principal din cauza sângelui suplimentar care este reținut de organism în timpul sarcinii, care poate fi cu până la 50% în plus. Vena cavă inferioară, care este situată pe partea dreaptă a corpului, trebuie să transporte sângele din partea inferioară a corpului către inimă, însă sângele în plus, ca să nu mai vorbim de presiunea pusă pe venele pelviene de uterul aflat în creștere, tinde să

ducă la o eficiență scăzută a venei cave inferioare. În plus, hormonii de sarcină dereglează echilibrul normal al organismului, inclusiv nivelurile de sodiu și potasiu, ducând la un organism care reține mai multe fluide, în loc să le absoarbă și să le elimine.

Retenția de apă se produce în mod normal de la picioare în sus, gleznele și zona de la genunchi în jos a picioarelor fiind frecvent afectate.

Spre ultimele etape ale sarcinii, s-ar putea ca și mâinile să se umfle și să se simtă mai grele. Toate aceste simptome se agravează pe parcursul zilei – când vă treziți e posibil ca totul să fie normal, iar la culcare să aveți picioarele și mâinile umflate", potrivit site-ului totuldespremame.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Lygia Alexandrescu, specialist în nutriţie, sfaturi pentru femeile care se confruntă cu retenţia de apă!

O problema care se mentine si dupa nastere, mai ales vara, este retentia hidrica, manifestata prin umflarea mainilor si in special a picioarelor. Prin prezentarea la medic, acesta este in masura sa analizeze cauzele edemului si, la nevoie, sa recomande un anumit tratament, care favorizeaza eliminarea rapida a fluidelor in exces.

Este important de stiut insa ca exista si alimente care pot ajuta la imbunatatirea vitezei de eliminare a lichidelor retinute in exces de organism.

Primul ingredient alimentar care trebuie redus, fara a se exclude (pana cand dispar edemele) este sarea de bucatarie. Aceasta va fi inlocuita cu sare fara sodiu sau cu sare cu potasiu, disponibila in farmacie. Adica nut e poti plange de retentie hidrica atata timp cat in dieta ai telemea, cascaval, mezeluri, sosuri (mustar, ketsup) sau masline.

Iata prezentate mai jos si cateva alimente care au rol diuretic si ajuta la eliminarea retentiei hidrice.

Sparanghelul este o leguma ce contine asparagina, un alcaloid care stimuleaza activitatea rinichilor si imbunatateste procesele circulatorii la nivel renal. Tot sparanghelul mai contine si o serie de substante care ajuta la eliminarea toxinelor din oganism prin descompunerea acidului oxalic (care are tendinta de a uni celulele grase).

Sfecla rosie este un aliment diuretic puternic si actioneaza favorabil asupra functiilor ficatului si rinichilor, si are un puternic efct detoxifiant. In plus sfecla contine fier care ajuta la imbunatatirea compozitiei sangelui. Clorul continut in sfecla ajuta la eliminarea depozitelor de grasime prin mobilizarea functiilor sistemului limfatic.

Banana, orezul si perele sunt alimente bogate in potasiu, magneziu si cu importante proprietati higroscopice (capteaza si elimina moleculele de apa).

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Morcovul este o leguma cu actiune detoxifianta datorita continutului mare de beta-caroten (o forma de vitamina A).

Telina are un continut ridicat in calciu aflat intr-o forma biodisponibila, pura si care poate accelera functiile sistemului endocrin, conducand inclusiv la reglarea echilibrului hidric. De asemenea, telina are un continut mare de magneziu si fier care ajuta procesele de detoxifiere ale organismului.

Dovlecelul si castravetele au un continut mare de sulf si siliciu, minerale care stimuleaza functia renala, ajuta la indepartarea acidului uric si stimuleaza procesele de ardere a grasimilor.

Ceaiul de salvie, papadie, hibiscus pot fi consumate calde sau reci, cu multa lamaie, pentru o buna hidratare.

Sursa poza Lavinia insarcinata: Click.ro



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Doctorul Ovidiu N. Peneş: Cum reglăm hormonii responsabili cu acumularea kilogramelor în plus

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies