De ce sa alegi salteaua cu spuma de memorie? Iata tot ce trebuie sa stii!

De ce sa alegi salteaua cu spuma de memorie? Iata tot ce trebuie sa stii!
De ce sa alegi salteaua cu spuma de memorie? Iata tot ce trebuie sa stii!

Proiectata pentru prima oara la mijlocul anilor 1960 de catre Nasa pentru a capitona scaunele astronautilor, spuma de memorie este realizata dintr-o substanta vascoelastica.

Una din caracteristicile principale ale spumei de memorie este capacitatea acesteia de a raspunde la presiunea corpului uman, distribuind uniform greutatea corporala si de a reveni la forma initiala dupa ce presiunea a fost inlaturata. Datorita protectiei impotriva impactului dur si a confortabilitatii acesteia, spuma de memorie a fost introdusa si in productia de saltele. Astazi, spuma de memorie se gaseste pe scara larga in industria saltelelor si este unul dintre cele mai apreciate materiale pentru realizarea saltelelor de calitate.

Specialistii in saltele ai magazinului www.saltele-online.ro sustin ca proprietatile speciale ale spumei de memorie imbunatatesc calitatea somnului. Densitatea materialului memory foam creaza o amprenta eficienta a corpului si elimina punctele de presiune in asa fel incat coloana este sustinuta cu aceeasi presiune pe toata lungimea ei si sta in mod natural. De asemenea, vasele de sange ce iriga muschi si creierul nu sunt strangulate, irigarea facandu-se in mod optim.

Presiunea materialului se imparte in mod egal pe fiecare cm de contact cu corpul, ca si cum acesta ar pluti in apa.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Un alt aspect care face ca spuma de memorie sa fie o alegere potrivita este sensibilitatea la temperatura. O data ce te-ai asezat comod pe saltea, temperatura corpului determina materialul sa se inmoaie in locurile in care temperatura e mai crescuta.

Acest reglaj fin induce confortul, fapt ce nu este intalnit la alte tipuri de saltele, cum ar fi cele pe arcuri.

Majoritatea saltelelelor cu spuma de memorie sunt realizate din doua sau trei straturi, toate contribuind la calitatea somnului si mentinerea sanatatii. Spre exemplu, husa de acoperire a saltelei trebuie realizata din materiale antialergice si antibacteriene. Aceasta trebuie sa lase pielea sa respire si sa absoarba umezeala, inlaturand in acelasi timp mirosurile neplacute.

Sub husa de acoperite placa de spuma de memorie creeaza o amprenta eficienta a corpului, inlaturand punctele de presiune. Aceasta se realizeaza indiferent daca dormiti pe burta, pe umar sau pe spate. Un al treilea strat poate fi compus din placa din poliuretan supraelastic, o placa ultraflex cu elasticitate si rezistenta mare la utilizare, placa din fibra de cocos ori strat ortocel, ce permite o circulatie rapida a aerului in interiorul saltelei.

Diversitatea mare a materialelor ce vin impreuna cu placa de spuma de memorie indeamna la testare a saltelelor, mai ales ca alegerea este subiectiva si tine de cont conformatia fiecarei persoane in parte. Astfel, este indicat sa cereti sfaturile specialistilor in saltele inainte de a achizitiona orice tip de saltea.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Strugurii îngrașă? Ce spun nutriționiștii, când e cel mai bine să-i consumi și cum

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Sumă exorbitantă cerută de Delia pentru o oră de cântat

Întrebări amuzante pentru băieți la prima întâlnire. Ce să-l întrebi ca să stârnești hohote de râs și să-l cunoști mult mai bine

Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies