De ce sa alegi si care sunt cele mai bune carti cu sunet recomandate de mamele copiilor?

carti cu sunet
Cele mai bune carti cu sunet

Ah, cartile cu sunete! Orice mamica care le-a experimentat stie ce inseamna aceste obiecte si cat de mult plac copiilor.

Aceste carti reprezinta una din marile pasiuni ale micutilor, in special pana pe la varsta de 4-5 ani. Vei vedea cat de mult le place sa apese sectiunea care activeaza muzica si sa danseze sau sa fredoneze melodiile din carti. Cartile cu sunete, in special cele muzicale, sunt adevarate minuni pentru parinti si copii. Stiai ca nu e doar un mit ca muzica din carti ii poate calma si chiar ajuta sa adorma? Stiai ca sunt suficiente cateva zgomote amuzante pentru a-l determina sa-si canalizeze energia nelimitata?

 

Foarte populare in randul copiilor, cartile audio, cu muzica sau sunete, au meritul de a dezvolta urechea muzicala a copilului tau. De la 8 luni, bebelusul incepe sa fie interesat de carti, in special de cele care sunt interactive. Sunete scoase de animale, melodii arhicunoscute in intreaga lume, povesti scurte... exista atatea carti cu sunete care vor contribui la suscitarea interesului celor mici. Datorita cartilor audio, vei putea interactiona mult mai usor cu copilul tau pentru a-i stimula vocabularul, pentru a-l ajuta sa formeze propozitii si pentru a descoperi lumea imaginara.

 

Cum sa alegi o carte audio pentru copii?

 

Opteaza intotdeauna pentru carti cu imagini atractive: cu ilustratii mari, colorate, direct legate de text. In acest mod, copilul tau va putea intelege mai bine povestea. Pe masura ce ascultati si cititi impreuna, puteti indica si descrie imaginile pentru a face lectura mai interactiva.

 

Un alt criteriu de alegere este acela de a analiza nivelul de vocabular si sintaxa al autorului. Alege o carte muzicala sau cu sunete care are un numar suficient de cuvinte noi si propozitii complexe, fara a supraestima abilitatile copilului.

 

De asemenea, verifica continutul povestii. Pentru asta ar trebui sa alegi cartea audio in functie de interesele si varsta copilului tau. Cartile abordeaza teme specifice si probleme specifice in care fiecare copil se poate regasi.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Alege, in general, cartile muzicale cu pagini groase. Sunt mult mai sigure. In schimb, cartile cu pagini subtiri iti pot rani copilul.

 

Incerca sa gasesti carti care au o structura generoasa a cartonului din coperti. Accidentele cu alimente sau cu lapte se intampla frecvent atat la bebelusi, cat si la copiii mici.

Opteaza pentru carti cu sunet cu copertine puternice, ce pot fi usor curatate, pentru a creste durata de viata a acestora.

 

Ce carti audio sa alegi pentru copil? Mai jos vei gasi o prezentare a 5 titluri, carti cu sunet recomandate de mamele copiilor, pe care le poti gasi la librariepentrupici.ro:

 

1.”Baby's very first nursery rhymes playbook”, de la Usborne.

Aceasta carte ii va introduce pe cei mici in cantecele cu ritm si rima, deja devenite clasice, inclusiv “Humpty Dumpty”, “ Little Bo-Peep ” si “Twinkle, Twinkle Little Star”. Bebelusilor le va placea sa asculte si sa cante de-a lungul melodiilor, sa se uite la imagini, sa atinga clapele si sa atinga peticelele textile din carte, inclusiv haina din lana a simpaticei oite Baa Baa. Grafica este una potrivita pentru cei mai mici dintre cititori, iar culorile vii si placute sunt extrem de atragatoare.

 

2. Tot de la Usborne, poti alege minunata carte “Cow takes a bow”. Aceasta este o poveste plina de viata, cu ilustratii realizate cu foarte mult umor. “Cow takes a bow” este povestea ideala pentru copiii care incep sa citeasca singuri sau pentru a o citi impreuna cu cel mic, cu voce tare. Cand Brown Cow viziteaza circul, ea ofera o reprezentatie surpriza. Aluneca, arunca lucrurile si isi pierde palaria- dar directorul circului este absolut incantat de reprezentatia amuzanta a lui Brown Cow! Textul este realizat cu o rima simpla si repetare fonica, special concepute pentru a dezvolta abilitatile esentiale ale limbajului si pentru a favoriza citirea precoce.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

 

3. “Llamas in pijamas”, de la Usborne este povestea ideala pentru Halloween. Copiii adora Halloween-ul, in special cand li se citesc sau asculta povesti precum “Llamas in pijamas”. Aceasta carticica superba ne prezinta povestea lui Sam, Ali si Charlie, trei pui de llama, care vor petrece o noapte la Frankie. Vor avea parte de intalniri “infricosatoare” cu o fantoma si vor asculta povesti. Tot ce trebuie tu sau cel mic sa faca este sa apese pe butoanele de pe pagini pentru a auzi aceasta poveste distractiva citita cu voce tare. Textul prezinta rime simple si ilustratii colorate.

 

4.Daca iti doresti, in schimb, povesti romanesti, iti recomandam cartea “Povesti cu sunete”, volumul 2. Vei avea placerea de a lectura si asculta impreuna cu puiul tau povestile lui Ion Creanga precum “Capra cu trei iezi”, “Punguta cu doi bani” si “Ursul pacalit de vulpe”. Ilustratiile sunt prietenoase si sunetele vor face cartea mult mai placuta si interactiva pentru pitici.

 

5. “Zoo Sounds”, de la Usborne, va fi o incantare. Cei mici vor adora sa aduca la viata sunetele dintr-o gradina zoologica in aceasta carte adorabila. Trebuie doar sa apese paginile pentru a auzi leul care urla, maimutele zbarnaind si multe alte animale salbatice. In plus, copilul tau va putea observa si analiza scene colorate si va vedea inclusiv cum sunt hranite focile si elefantii care se joaca in piscina. Cu un text simplu, aceasta carte este ideala pentru a explora lumea animalelor.

 

Acestea sunt 5 titluri de carti cu sunete de la librariepentrupici.ro. Fie ca vorbim despre carti cu sunete produse de animale sau despre povesti si cantecele,

cartile de acest tip vor fi mereu o incantare. Atunci cand alegi o carte cu sunete, nu ii oferi celui mic doar o activitate distractiva, ci si o modalitate de a se dezvolta, ascultand si invatand cuvinte si expresii noi, in limba romana sau in engleza.



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies