De ce sa alegi tapet decorativ pentru locuinta ta

De ce sa alegi tapet decorativ pentru locuinta ta
De ce sa alegi tapet decorativ pentru locuinta ta

Daca ai decis sa renovezi locuinta sau doar sa faci anumite modificari pentru a-i schimba aspectul la inceputul anului, poti opta pentru cele mai frumoase modele de tapet de aici. Acest element de decor a fost utilizat din cele mai vechi timpuri, iar în ultimii ani, acesta a revenit in atentia specialistilor din domeniul designului interior. Principalul avantaj al tapetului decorativ este reprezentat de usurinta de montare a acestuia.

Astfel, cu ajutorul modelului potrivit, poti schimba rapid ambientul oricarui spatiu.  Iata care sunt principalele motive pentru care merita sa alegi tapetul decorativ pentru locuinta ta!

Avantajele tapetului decorativ

Tapetul reprezinta cea mai populara alternativa pentru zugraveala, fiind confectionat din materiale textile, hartie, fibra de sticla sau vinil.

Pret avantajos- Acesta este mai avantajos decat varul lavabil in ceea ce priveste costurile, iar pretul sau variaza in functie de modelul ales si de materialul din care acesta este confectionat.

Tapetul din hartie este cel mai accesibil ca si pret, iar cel din vinil este cel mai costisitor. Atunci cand stabilesti bugetul alocat pentru aceasta schimbare a ambientului din locuinta, ia in considerare si costurile aferente adezivului necesar pentru montarea tapetului.

Usor de montat- Nu ai nevoie de cunostinte specializate sau de experienta pentru a aplica tapetul decorativ pe perete. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi instructiunile oferite de magazinele care comercializeaza astfel de produse.

De regula, pasii principali pe care trebuie sa ii urmezi sunt reprezentati de aplicarea adezivului, de intinderea acestuia și de indepartarea eventualelor spatii cu aer, aparute in timpul procedurii de aplicare.

Economie de timp- Tapetul decorativ se aplica mult mai rapid decat varul lavabil pe perete, reprezentand astfel optiunea ideala atunci cand vrei sa economisesti timp. In plus, atunci cand este montat corect, acesta poate fi intretinut corespunzator timp de 10-15 ani.

Modificarea instanta ambientului din locuinta- Montarea tapetului decorativ pe perete se face rapid si extrem de curat. Astfel, vei putea utiliza spatiul respectiv imediat dupa montarea tapetului, iar schimbarea ambientului va fi una usor de observat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Corectarea imperfectiunilor- Tapetul de calitate superioara contribuie la imbunatatirea finisajelor din locuinta, acoperind rapid si usor imperfectiunile peretilor.

Beneficiile tapetului in functie de material

Tapetul din hartie

Tapetul confectionat din hartie este ecologic, reprezentand astfel varianta ideala pentru persoanele interesate de amenajarea unei locuinte prietenoase cu mediul inconjurator.

Acesta este disponibil intr-o gama variata de modele si nuante, astfel incat poti descoperi produsul potrivit pentru orice stil de amenajare interioara.

Mai mult decat atat, acesta respira optim, eliminand astfel riscul de aparitie a mucegaiului.

Tapetul din vinil

Tapetul confectionat din vinil poate imita o gama diversa de texturi si suprafete precum lemnul, betonul sau piatra. Astfel, acesta reprezinta o alternativa avantajoasa, indiferent de stilul de design interior ales.

Textura sa este una elastica, contribuind astfel la aplicarea sa rapida si uniforma. Usor de intins si de indepartat, tapetul din vinil permite efectuarea retusurilor necesare, fara a se deteriora in timpul procedurii.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ploi pentru majoritatea regiunilor și temperaturi în scădere: Care este prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 3 iulie 2024 în țară- kanald.ro

Citește și: Consultă online subiectele și baremul la Matematică și Istorie BAC 2024- stirilekanald.ro

Grosimea considerabila a tapetului din vinil asigura acoperirea optima a imperfectiunilor de la nivelul peretilor. In plus, acest tapet este rezistent la uzura si la efectele razelor solare.

Tapetul din fibra de sticla

Tapetul din fibra de sticla prezinta un grad sporit de rezistenta la zgarieturi, la socuri si lovituri.

Acesta poate fi curatat cu usurinta, in timp scurt si dispune de o durata de viata sporita.

Fibra de sticla este un material avantajos pentru confectionarea tapetului intrucat nu emite alergeni sau substante nocive, contribuind astfel la mentinerea unui mediu inconjurator sanatos in locuinta.

Acestea sunt principalele avantaje ale tapetului decorativ confectionat din hartie, vinil sau fibra de sticla. Daca ai decis sa faci o schimbare rapida si curata a ambientului din locuinta ta, poti miza pe cele mai atractive modele de tapet de pe mathaus.ro.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

6 locuri pe care le poți vizita în Milano

SUPER HOT! Cât de SEXY este iubita lui Cristiano Ronaldo în costum de baie. Georgina Rodriguez arată TOT, fără reţineri!

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Momente de coșmar pentru un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”. Chinurile prin care au trecut străinul și alți zeci de pasageri

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies