Ceaiul din coji de nuci este un bun remediu pentru persoanele care vor sa scape de tuse.
O mana de coji de nuca pot fi puse intr-un recipient, este adaugata apa si pus la foc pentru a da in clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neindulcit, indulcit cu miere simpla sau cu miere cu lamaie.
Evitarea ceaiului fierbinte este indicata deoarece in momentul in care suntem raciti lichidul ne usuca mucoasa si poate produce arsuri la nivelul ei, ceea ce poate duce la favorizarea aparitiei bacteriilor.
Trateaza ulcerul
Pentru a trata ulcerul este bine sa faci un ceai a carui concentratie sa fie mult mai puternica. Totodata, recomandarea este ca pe stomacul gol, bolnavul de ulcer sa ia cateva lingurite din acest ceai.
Sursa de calciu
Persoanele care considera ca au deficienta de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci, scrie adevarul.ro. Zilnic este indicat sa beti undeva intre o jumatate de litru si un litru din acest tip de lichid.
Sursa: Bzi.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro