Florile de musetel, din care se face si ceai, sunt bogate in minerale precum calciu, fosfor, zinc, siliciu, fier, mangan sau cupru.
De asemenea, florile de musetel mai contin vitamine esentiale precum B1 si C, glucide, acizi organici si ulei etiric, un compus chimic foarte benefic in mai multe afectiuni ale pielii.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Printre altele, potrivit unor studii, beneficiile ceaiului de musetel sunt cunoscute in afectiuni spasmolitice sau inflamatii.
Ceaiul de musetel este si un bun antialergic, are efecte analgezice, antiseptice si cicatrizeaza. Ceaiul de musetel este recomandat si in tratarea colicilor bebelusilor, a diareei si a febrei.Beneficiile ceaiului de musetel sunt si in problemele de stomac. Ceaiul de musetel amelioreaza crampele stomacale sau simptomele sindromului de intestin iritabil, dar si refluxul gastroesofagian, reduce balonarea. Aceste efecte sunt datorate continutului de ulei esential alfa-bisabolol si matricina pe care le are musetelul. Cele doua substante au proprietati antiinflamatorii.
Beneficiile ceaiului de musetel sunt si in ceea ce priveste intarirea sistemului imunitar, pentru ca are un continut important de substante care au efect antibactarian si detoxifiant.
Sursa