Sucul de varza este o sursa bogata de vitamine (A, B, C, E, K), minerale (calciu, fier, potasiu, magneziu), fibre alimentare, precum si de alte substante active cu rol important atat in slabire, cat si ca adjuvant in peste 50 de afectiuni.
Consumul frecvent de suc de varza previne afectiunile de stomac (contine Vitamina U sau factorul antiulceros, fiind foarte bun in tratarea ulcerelor) si de colon (gratie acidului lactic), deoarece detoxifiaza organismul si imbunatateste digestia. Nu in ultimul rand, sucul de varza purifica tractul intestinal si hraneste tesuturile in profunzime. Zeama de varza contine iod si clor, doua elemente foarte importante pentru protejarea sanatatii tractului gastro-intestinal.
Acest suc natural este recomandat persoanelor care au sistemul imunitar slabit si celor care vor sa piarda in greutate, deoarece reuseste sa inhibe apetitul alimentar si are un continut caloric foarte scazut.Zeama de varza scade colesterolul, regleaza glicemia fiind indicata in caz de diabet si are un efect detoxifiant asupra ficatului datorita substantei numita sulforafan.Combate anemia, deoarece asigura organismului necesarul de vitamine si de minerale. De asemenea, aduce beneficii si sistemului nervos, ajutand la reducerea pierderilor de memorie. Sucul proaspat de varza este un bun cicatrizant si emolient, curata organismul si ofera stralucire naturala si aspect sanatos pielii, fiind util in cazuri de eruptii ale pielii, eczeme sau acnee.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro