Cercetarile au demonstrat ca anghinarea are un bogat continut de inulina, substanta care imbunatateste tranzitul intestinal, ajuta la stimularea sistemului imunitar si creste asimilarea calciului si magneziului in organism
Aceasta leguma este o importanta sursa de fibre alimentare, aproximativ 4,7g/100g. Fibrele din anghinare diminueaza riscul aparitiei cancerului de colon si permit atingerea mai rapida a senzatiei de satietate.
De asemenea, anghinarea este bogata in vitamine si minerale esentiale pentru mentinerea sanatatii. Contine vitaminele C, E, B1, B3, B9, K, provitamina A, si este bogata in calciu, fier, potasiu, fosfor si iod.
Anghinarea este un aliment alcalinizant, altfel spus el favorizeaza diminuarea efectelor negative ale alimentelor acidifiante, cum este carnea.
Aceasta planta faciliteaza eliminarea urinei. Are proprietati diuretice datorita potasiului si inulinei. Ca toate diureticele, duce la eliminarea din organism, dar nu si a grasimilor. In schimb duce la aparitia senzatiei de satietate.
Datorita continutului ridicat in fibre, anghinarea favorizeaza tranzitul intestinal si este utila in lupta impotriva cancerului de colon.
Inulina este cea care stimuleaza dezvoltarea bifidobacteriilor si permite combaterea bacteriilor patogene. Pentru anumite persoane inulina este o cauza a flatulentei si balonarii, dar in majoritatea cazurilor ea contribui extrem de mult la lupta impotriva dereglarilor de tranzit intestinal.
Anghinarea are puternice proprietati antioxidante. Contine o mare varietate de antioxidanti (cum sunt compusii fenolici si antocianii) care reduc daunele provocate de radicalii liberi.
Este recomandat ca anghinarea sa fie consumata imediat dupa ce a fost gatita, deoarece in timp ea poate deveni toxica.
Sursa: frunza-verde.ro
Aceasta leguma este o importanta sursa de fibre alimentare, aproximativ 4,7g/100g. Fibrele din anghinare diminueaza riscul aparitiei cancerului de colon si permit atingerea mai rapida a senzatiei de satietate.
De asemenea, anghinarea este bogata in vitamine si minerale esentiale pentru mentinerea sanatatii. Contine vitaminele C, E, B1, B3, B9, K, provitamina A, si este bogata in calciu, fier, potasiu, fosfor si iod.
Anghinarea este un aliment alcalinizant, altfel spus el favorizeaza diminuarea efectelor negative ale alimentelor acidifiante, cum este carnea.
Aceasta planta faciliteaza eliminarea urinei. Are proprietati diuretice datorita potasiului si inulinei. Ca toate diureticele, duce la eliminarea din organism, dar nu si a grasimilor. In schimb duce la aparitia senzatiei de satietate.
Datorita continutului ridicat in fibre, anghinarea favorizeaza tranzitul intestinal si este utila in lupta impotriva cancerului de colon.
Inulina este cea care stimuleaza dezvoltarea bifidobacteriilor si permite combaterea bacteriilor patogene. Pentru anumite persoane inulina este o cauza a flatulentei si balonarii, dar in majoritatea cazurilor ea contribui extrem de mult la lupta impotriva dereglarilor de tranzit intestinal.
Anghinarea are puternice proprietati antioxidante. Contine o mare varietate de antioxidanti (cum sunt compusii fenolici si antocianii) care reduc daunele provocate de radicalii liberi.
Este recomandat ca anghinarea sa fie consumata imediat dupa ce a fost gatita, deoarece in timp ea poate deveni toxica.
Sursa:
frunza-verde.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro