Picanta si extrem de aromata, ceapa este folosita cel mai adesea ca un ingredient pentru mancaruri.
1. Intareste sistemul imunitar
O singura ceapa contine pana la 18% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Cu cat consumul de ceapa creste, cu atat creste si aportul de antioxidanti care ajuta si mai mult in lupta impotriva germenilor, a bacteriilor, a racelii si gripei.
2. Pastreaza inima sanatoasa
Ceapa ajuta la subtierea sangelui, reducand riscul de coagulare a acestuia si, totodata, diminuand riscul unor boli cardiovasculare, scrie ele.ro.
Compusii cu sulf ajuta, de asemenea, la reducerea inflamatiei, fiind cunoscuti pentru puterea de a ameliora simptomele artritei.
3. E un antiinflamator natural
Ceapa contine quercetina, un antiinflamator natural care, impreuna cu vitamina C, ajuta la combaterea radicalilor liberi si stimuleaza vitalitatea celulelor din organism. Fiind o sursa bogata de sulf, un alt antioxidant puternic, previne imbatranirea timpurie si degradarea organismului.
Sursa
1. Intareste sistemul imunitar
O singura ceapa contine pana la 18% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Cu cat consumul de ceapa creste, cu atat creste si aportul de antioxidanti care ajuta si mai mult in lupta impotriva germenilor, a bacteriilor, a racelii si gripei.
2. Pastreaza inima sanatoasa
Ceapa ajuta la subtierea sangelui, reducand riscul de coagulare a acestuia si, totodata, diminuand riscul unor boli cardiovasculare, scrie ele.ro.
Compusii cu sulf ajuta, de asemenea, la reducerea inflamatiei, fiind cunoscuti pentru puterea de a ameliora simptomele artritei.
3. E un antiinflamator natural Ceapa contine quercetina, un antiinflamator natural care, impreuna cu vitamina C, ajuta la combaterea radicalilor liberi si stimuleaza vitalitatea celulelor din organism. Fiind o sursa bogata de sulf, un alt antioxidant puternic, previne imbatranirea timpurie si degradarea organismului.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro