De ce sa consumi mure in fiecare zi! Sigur nu stiai ca sunt atat de sanatoase!

De ce sa consumi mure in fiecare zi! Sigur nu stiai ca sunt atat de sanatoase!
De ce sa consumi mure in fiecare zi! Sigur nu stiai ca sunt atat de sanatoase!

Murele sunt sarace in calorii (35Kcal/100 g) si sunt o sursa deloc neglijabila de vitamine: provitamina A, vitamine din complexul B, in special B3, B5 si B9, vitaminele C, E si K.

 

Mentin sanatatea sistemului digestiv
Murele contin atat fibre solubile cat si insolubile. Fibrele insolubile ajuta la buna functionare a sistemului digestiv, permitand o absorbitia mai buna a excesului de apa din intestinul gros. Fibrele previn constipatia si permit eliminarea regulata a materiilor fecale.
Lupta impotriva cancerului si a bolilor cronice
Dupa cum am mentionat, murele sunt o sursa natural de acid elagic.
Conform American Cancer Society reprezinta un compus promitator in tratamentul cancerului. In timpul studiilor de laborator, s-a remarcat ca acidul elagic incetineste cresterea tumorilor maligne si ucide celulele canceroase ale animalelor de laborator. Alte studii efectuate de American Cancer Society arata ca acidul elagic poate reduce efectele nocive pe care estrogenul le are in cancerul de san.
Un rol important in lupta impotriva cancerului o au si antioxidantii si vitamina C din mure care ajuta reducerea radicalilor liberi, prevenind astfel aparitia cancerului si a diferitelor boli cornice.
Murele reduc colesterolul
Murele contin pectina si fibre solubile, doua substante cunoscute pentru efectul de reducere a colesterolului rau (LDL). Un studiu din 1987 a Universitatii din Florida, condus de Dr. James Cerda, publicat in Science News, evidentiaza faptul ca dupa 4 luni in care au consumat pectin din fructe, participantilor la studiu li s-a redus nivelul de colesterol cu o medie de 9%, iar la unii participanti li s-a redus nivelul de colesterol cu pana la 19%.
Sunt un bun remediu impotriva diareei si hemoroizilor
Consumul de mure s-a dovedit a fi benefic pentru cei care sufera de diarie si de inflamatii la nivelul intestinelor. Murele au fost folosite si pentru a ameliora hemoroizii, datorita continului lor in taninuri.
Sursa

Mentin sanatatea sistemului digestiv

Murele contin atat fibre solubile cat si insolubile.

Fibrele insolubile ajuta la buna functionare a sistemului digestiv, permitand o absorbitia mai buna a excesului de apa din intestinul gros. Fibrele previn constipatia si permit eliminarea regulata a materiilor fecale.

Lupta impotriva cancerului si a bolilor cronice

Dupa cum am mentionat, murele sunt o sursa natural de acid elagic. Conform American Cancer Society reprezinta un compus promitator in tratamentul cancerului. In timpul studiilor de laborator, s-a remarcat ca acidul elagic incetineste cresterea tumorilor maligne si ucide celulele canceroase ale animalelor de laborator.
Alte studii efectuate de American Cancer Society arata ca acidul elagic poate reduce efectele nocive pe care estrogenul le are in cancerul de san.Un rol important in lupta impotriva cancerului o au si antioxidantii si vitamina C din mure care ajuta reducerea radicalilor liberi, prevenind astfel aparitia cancerului si a diferitelor boli cornice.

Murele reduc colesterolul

Murele contin pectina si fibre solubile, doua substante cunoscute pentru efectul de reducere a colesterolului rau (LDL).
Un studiu din 1987 a Universitatii din Florida, condus de Dr. James Cerda, publicat in Science News, evidentiaza faptul ca dupa 4 luni in care au consumat pectin din fructe, participantilor la studiu li s-a redus nivelul de colesterol cu o medie de 9%, iar la unii participanti li s-a redus nivelul de colesterol cu pana la 19%.

Sunt un bun remediu impotriva diareei si hemoroizilor

Consumul de mure s-a dovedit a fi benefic pentru cei care sufera de diarie si de inflamatii la nivelul intestinelor.
Murele au fost folosite si pentru a ameliora hemoroizii, datorita continului lor in taninuri.

Sursa

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Adda, despre frica de boala Lyme, încă dinainte să afle că o are. Ce simptome a avut artista până să fie diagnosticată? „Momentan mă lasă să trăiesc.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies