Oul reprezinta cel mai complet aliment, continand toate substantele necesare organismului.
Proteinele din ou se gasesc in albus. Ele au o valoare biologica inalta si contin toti aminoacizii esentiali necesari organismului, in special cantitati crescute de tirozina, triptofan si lizina, atat de bine proportionate incat oul a devenit referinta standard pentru compararea proteinelor din alte alimente.
Astfel, prin definitie, valoarea biologica a proteinelor din ou este considerata 100%.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cum recunosti care ou provine de la o gaina sanatoasa?
Multa lume evita consumul de oua, considerand ca au un continut ridicat de colesterol (300 mg/g), fara sa tina seama de faptul ca doar 20% din colesterolul din sange provine din alimente, restul fiind produs de organism.
Consumul de oua este benefic in caz de osteoartrita, artrita reumatoida, pentru functiile sexuale masculine si pentru creier, imbunatatind memoria, concentrarea, echilibrand starea mentala si emotionala. In plus, ofera protectie impotriva anemiei.
Tratamente naturiste. Ouale de prepelita: beneficii terapeutice!
Se consuma fierte tari sau moi, ochiuri romanesti (in apa) sau pregatite in tigaia antiaderenta, pentru a evita prajirea si adaugarea de grasimi suplimentare.
Indiferent de provenienta, ouale au acelasi continut nutritiv. Este absolut neadevarat ca ouale de prepelita nu ar avea colesterol sau continutul de colesterol ar fi mai mic decat al celorlalte pasari. Este doar o metoda de promovare mincinoasa.
Citeste mai multe aici.