De ce sa cureti electrocasnicele - sfaturi rapide pentru o casa curata

De ce sa cureti electrocasnicele - sfaturi rapide pentru o casa curata
De ce sa cureti electrocasnicele - sfaturi rapide pentru o casa curata

Daca doresti sa prelungesti viata electrocasnicelor pe care le folosesti de zi cu zi, e important ca acestea sa fie mereu curate si, implicit, intr-o stare buna de functionare. Bucataria este locul unde pregatesti cele mai bune retete pentru tine si familia ta, asa ca e necesar ca acest spatiu sa fie cat mai curat si organizat. In aceeasi situatie se incadreaza si baia, pe care trebuie sa o ingrijesti corect, pentru a te feri de eventualele bacterii periculoase care se formeaza in timpul spalarii- in cazul masinii de spalat.

Iata cele mai importante sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cureti electrocasnicele:

Curatarea masinii de spalat

Masina de spalat este absolut vitala astazi, asa ca trebuie curatata si dezinfectata, pentru a preveni depunerile de calcar, mucegaiul sau aparitia mirosurilor neplacute. Cateva trucuri simple te vor ajuta sa eviti aceste probleme si sa te bucuri de haine curate si frumos mirositoare.

Otetul este una dintre cele mai folosite metode atunci cand vine vorba de o de dezinfectare eficienta. Cu ajutorul sau poti elimina usor calcarul, setand masina de spalat la program de apa fierbinte. Las-o sa spele in gol, dupa ce ai introdus o cana de otet si vei vedea rezultatele imediat. Curatarea masinii de spalat rufe este foarte importanta, asa ca trebuie sa iei in seama aceste sfaturi practice.
Totodata, bicarbonatul de sodiu si praful de copt iti pot deveni aliati in indepartarea calcarului sau in prevenirea lui.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Curatarea aragazului si a cuptorului

Atunci cand vorbim despre bucatarie, trebuie sa ai grija si de curatarea si dezinfectarea celor mai importante electrocasnice: aragazul, cuptorul si frigiderul.

Alimentele trebuie sa fie gatite si pastrate in conditii optime, asa ca aparatura nu trebuie sa fie curata doar in scopuri estetice, ci si pentru beneficiile aduse sanatatii tale si a celor dragi.

In ceea ce priveste aragazul, este indicat ca, dupa fiecare folosire, sa il cureti. Grasimea isi poate face simtita prezenta, asa ca cel mai indicat este sa nu o lasi sa se intareasca. Foloseste apa calda, detergent si o laveta de bucatarie sau solutii special create pentru indepartarea grasimii si acesta va arata ca nou.

In cazul in care petele sunt mai vechi, nu trebuie sa iti faci griji- poti sa lasi degresantul sa actioneze mai mult timp si sa repeti acelasi procedeu. Atunci cand vorbim despre curatarea cuptorului, poti sa urmezi aceiasi pasi: spalatul si curatatul frecvent te vor ajuta sa intretii electrocasnicele si sa indepartezi bacteriile.

Curatarea frigiderului

La fel de importanta este si curatarea aparatelor electrocasnice in care iti depozitezi alimentele.

Cel putin de doua ori pe luna este recomandat sa cureti frigiderul, pentru a indeparta orice sursa de miros neplacut, ferindu-te, astfel, de aparitia bacteriilor. Otetul sau bicarbonatul de sodiu vor fi din nou solutii utile de curatare. Goleste frigiderul, verifica daca alimentele sunt expirate sau alterate si foloseste apa cu otet sau bicarbonat pentru a spala frigiderul in interior. Totodata, nu uita sa te ocupi si de congelator. Din cand in cand, trebuie sa il dezgheti, sa indepartezi gheata cu ustensile speciale din plastic, sa il speli si sa il usuci.
Microbii vor fi indepartati, garniturile curatate iar congelatorul va functiona cu succes. In acest fel, ii prelungesti si durata de viata.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

O casa curata include si o atenta curatare a aparatelor electrocasnice, de aceea trebuie sa tii cont de aceste trucuri utile pentru a te bucura de clipe de relaxare in propriul camin.

 



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cel mai puternic remediu pentru TUSE! Ai nevoie doar de zahăr şi bere

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies