Daca doresti sa prelungesti viata electrocasnicelor pe care le folosesti de zi cu zi, e important ca acestea sa fie mereu curate si, implicit, intr-o stare buna de functionare. Bucataria este locul unde pregatesti cele mai bune retete pentru tine si familia ta, asa ca e necesar ca acest spatiu sa fie cat mai curat si organizat.
Iata cele mai importante sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cureti electrocasnicele:
Curatarea masinii de spalat
Masina de spalat este absolut vitala astazi, asa ca trebuie curatata si dezinfectata, pentru a preveni depunerile de calcar, mucegaiul sau aparitia mirosurilor neplacute.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Curatarea aragazului si a cuptorului
Atunci cand vorbim despre bucatarie, trebuie sa ai grija si de curatarea si dezinfectarea celor mai importante electrocasnice: aragazul, cuptorul si frigiderul. Alimentele trebuie sa fie gatite si pastrate in conditii optime, asa ca aparatura nu trebuie sa fie curata doar in scopuri estetice, ci si pentru beneficiile aduse sanatatii tale si a celor dragi.
In ceea ce priveste aragazul, este indicat ca, dupa fiecare folosire, sa il cureti. Grasimea isi poate face simtita prezenta, asa ca cel mai indicat este sa nu o lasi sa se intareasca. Foloseste apa calda, detergent si o laveta de bucatarie sau solutii special create pentru indepartarea grasimii si acesta va arata ca nou. In cazul in care petele sunt mai vechi, nu trebuie sa iti faci griji- poti sa lasi degresantul sa actioneze mai mult timp si sa repeti acelasi procedeu. Atunci cand vorbim despre curatarea cuptorului, poti sa urmezi aceiasi pasi: spalatul si curatatul frecvent te vor ajuta sa intretii electrocasnicele si sa indepartezi bacteriile.
Curatarea frigiderului
La fel de importanta este si curatarea aparatelor electrocasnice in care iti depozitezi alimentele. Cel putin de doua ori pe luna este recomandat sa cureti frigiderul, pentru a indeparta orice sursa de miros neplacut, ferindu-te, astfel, de aparitia bacteriilor. Otetul sau bicarbonatul de sodiu vor fi din nou solutii utile de curatare. Goleste frigiderul, verifica daca alimentele sunt expirate sau alterate si foloseste apa cu otet sau bicarbonat pentru a spala frigiderul in interior. Totodata, nu uita sa te ocupi si de congelator. Din cand in cand, trebuie sa il dezgheti, sa indepartezi gheata cu ustensile speciale din plastic, sa il speli si sa il usuci. Microbii vor fi indepartati, garniturile curatate iar congelatorul va functiona cu succes. In acest fel, ii prelungesti si durata de viata.
O casa curata include si o atenta curatare a aparatelor electrocasnice, de aceea trebuie sa tii cont de aceste trucuri utile pentru a te bucura de clipe de relaxare in propriul camin.