De ce sa incerci cafeaua verde?

De ce sa incerci cafeaua verde?
De ce sa incerci cafeaua verde?

Iti incepi fiecare dimineata cu o cafea aromata care sa iti dea energia necesara? Ce ai zice sa inlocuiesti cafeaua neagra cu cea verde, aceasta din urma avand numeroase beneficii asupra sanatatii tale? Cafeaua verde a devenit faimoasa acum aproximativ 6-7 ani, atunci cand cercetatorii au scos la iveala rezultatele studiilor realizate care confirmau ca acest tip de cafea este extrem de buna pentru sanatatea noastra. De fapt, cafeaua verde este cafeaua cruda, neprelucrata, neprajita, cu o aroma mult mai intensa.

Am selectat 5 beneficii pe care cafeaua verde le are asupra sanatatii tale:

Este aliatul numarul 1 impotriva kilogramelor in plus

Daca te lupti cu kilogramele in plus, ar fi bine sa introduci in rutina ta aceasta bautura miraculoasa. Cafeaua verde stimuleaza arderea grasimilor din organism. Studiile au aratat ca daca bem cafea verde de la Planteea in fiecare dimineata, nu va mai trebui sa fim atat de drastici in taierea carbohidratilor din

dieta noastra. In plus, cafeaua verde te ajuta sa dai un restart organismului si sa iti accelerezi metabolismul.

 

Reduce stresul oxidativ

Stresul oxidativ este boala secolului in care traim, ce provoaca dezechilibre intre oxidanti si antioxidanti si duce la aparitia unor afectiuni precum diabetul, ateroscleroza sau Alzheimer. Cafeaua verde este bogata in antioxidanti si reduce stresul oxidativ cu pana 16%, dupa cum arata si studiile recente.

Un alt beneficiu al cafelei verde este reducerea efectelor radicalilor liberi asupra organismului tau. Daca consumi in fiecare zi cafea verde vei incetini procesul de imbatranire celulara, vei intarzia aparitia ridurilor inestetice si te vei bucura de un ten mult mai sanatos.

Ajuta la scaderea colesterolului, tensiunii sau a diabetului

Cafeaua verde este recomandata si persoanelor care sufera de colesterol ridicat, tensiune arteriala sau diabet.

Consumul de cafea verde duce la imbunatatirea nivelurilor de colesterol si trigliceride si la reglarea cantitatii de zahar din sange, eliminandu-se in acest fel o parte din cei mai importanti factori de risc in dezvoltarea afectiunilor cardiace.

Are efecte benefice asupra creierului

Bem cafea in fiecare dimineata pentru ca avem impresia ca ne energizeaza si ne ajuta sa ne concentram mai bine.

Studiile ne contrazic si sustin ca doar cafeaua verde are acest efect asupra creierului. Ea este cea care imbunatateste timpul de reactie, capacitatea de concentrare si de memorare sau rezistenta la oboseala. Acest lucru se datoreaza continutului mare de acid clorogenic (substanta ce se pierde in mod normal prin procesul de prajire a cafelei), dar si unui nivel mai ridicat de cofeina.

Combate calvitia

Un beneficiu mai putin cunoscut al acestui tip de cafea este faptul ca ajuta la combaterea calvitiei, sau cu alte cuvinte, ajuta la rezolvarea problemelor cu caderea parului. Asa ca, daca te confrunti si tu cu aceasta problema destul de deranjanta, ar fi bine sa incerci cafeaua verde.

Dupa cum poti observa, cafeaua verde are numeroase beneficii asupra sanatatii noastre si din ce in ce mai multe studii sunt realizate pentru a descoperi toate proprietatile sale curative.

Spre exemplu, studiile recente se concentreaza pe efectul sau anti-cancer. Se spune ca ea poate fi un adevarat scut anti-cancer datoria continutului mare de antioxidanti si acid clorogenic. Cercetatorii sunt de parere ca aceasta cafea verde limiteaza absorbtia zaharului in organism si in acelasi timp inhiba dezvoltarea oricarui tip de cancer.

Tu ai inclus deja cafeaua verde in rutina ta?

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies