Nu sunt tocmai cele mai ieftine, insa trateaza cu succes o sumedenie de afectiuni.
Indiferent ca sunt consumate fierte sau crude, ouale de prepelita aduc o serie de beneficii organismului. Au o valoare nutritionala de patru ori mai mare si sunt recomandate de medici in tratarea diverselor boli sau pentru mentinerea starii de sanatate.
Spre deosebire de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multa vitamina B2 si de sase ori mai multa mai multa vitamina B1.
Mai mult, ouale de prepelita mai contin si calciu, zinc, sulf si potasiu. In plus, au efect benefic in perioada postnatala, dupa interventiile chirurgicale si radioterapii, in cazurile de anemie, spasmofilie, migrene si astenie nervoasa. Totodata, ouale de prepelita sunt recomandate si persoanelor care nu sufera de vreo afectiune, numai pentru mentinerea starii de sanatate.
Ouale de prepelita au un numar foarte mare de beneficii.
Regleaza si imbunatatesc functionarea inimii, intaresc aparatul cardiovascular, scad nivelul colesterolului, regleaza aciditatea gastrica si digestia, ajuta in tratarea bolilor renale si de ficat, ajuta foarte mult si in cazurile de rinita alergica, alergii si eczeme.
De asemenea, sunt benefice in afectiunile oftalmologice si ORL, regleaza nivelul zaharului din sânge in cazurile de diabet, actioneaza pozitiv asupra creierului si intârzie procesele degenerative de imbatrânire, reduce obezitatea, creste imunitatea, este recomandata celor cu hipertensiune arteriala, dar si celor cu tuse si astm bronsic, ii ajuta pe cei anemici, si pe cei care sufera de ipotenta si
previne tulburarile de memorie.
Sursa
Indiferent ca sunt consumate fierte sau crude, ouale de prepelita aduc o serie de beneficii organismului. Au o valoare nutritionala de patru ori mai mare si sunt recomandate de medici in tratarea diverselor boli sau pentru mentinerea starii de sanatate.
Spre deosebire de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 15 ori mai multa vitamina B2 si de sase ori mai multa mai multa vitamina B1.
Mai mult, ouale de prepelita mai contin si calciu, zinc, sulf si potasiu. In plus, au efect benefic in perioada postnatala, dupa interventiile chirurgicale si radioterapii, in cazurile de anemie, spasmofilie, migrene si astenie nervoasa. Totodata, ouale de prepelita sunt recomandate si persoanelor care nu sufera de vreo afectiune, numai pentru mentinerea starii de sanatate.
Ouale de prepelita au un numar foarte mare de beneficii. Regleaza si imbunatatesc functionarea inimii, intaresc aparatul cardiovascular, scad nivelul colesterolului, regleaza aciditatea gastrica si digestia, ajuta in tratarea bolilor renale si de ficat, ajuta foarte mult si in cazurile de rinita alergica, alergii
si eczeme.
De asemenea, sunt benefice in afectiunile oftalmologice si ORL, regleaza nivelul zaharului din sânge in cazurile de diabet, actioneaza pozitiv asupra creierului si intârzie procesele degenerative de imbatrânire, reduce obezitatea, creste imunitatea, este recomandata celor cu hipertensiune arteriala, dar si celor cu tuse si astm bronsic, ii ajuta pe cei anemici, si pe cei care sufera de ipotenta si previne tulburarile de memorie.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro