Prunele uscate au un gust dulce si sunt bogate in nutrienti. Ca si alte fructe uscate, acestea pot fi gasite pe toata perioada anului.
Contin: vitamina A, C si grupul B, fibre, potasiu, cupru, calciu, magneziu, seleniu, fier si putine calorii. De asemenea, prunele uscate ofera organismului o cantitate de fibre, care potolesc foamea si o amâna pentru mai multe ore.
Cercetarile moderne efectuate in laboratoare confirma faptul ca prunele uscate sunt un aliment delicios, dar si un medicament de nadejde in caz de nevoie.
Abilitatea prunelor uscate de a stopa raul facut de oxigen celulelor noastre este data si de continutul de beta caroten. Beta carotenul functioneaza ca un antioxidant, eliminând radicalii liberi.
Resveratrolul care se gaseste in compozitia prunelor inchise la culoare, intre indigo si negru si visiniul cel mai inchis, este un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pâna in prezent, de 4-5 ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E si de 20 de ori mai puternic ca vitamina C. Antioxidantii puternici din aceste fructe ajuta la eliminarea celulelor deteriorate care afecteaza memoria.
Citeste mai multe aici.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro