De ce să mănânci desertul înaintea felului principal: beneficiile sunt mai mari decât am crede!

De ce să mănânci desertul înaintea felului principal: beneficiile sunt mai mari decât am crede!
De ce să mănânci desertul înaintea felului principal: beneficiile sunt mai mari decât am crede!

Pana si persoanele care au o alimentatie foarte sanatoasa tot mai cad uneori in patima dulciurilor.

De ce să mănânci desertul înaintea felului principal: beneficiile sunt mai mari decât am crede! Pana si persoanele care au o alimentatie foarte sanatoasa tot mai cad uneori in patima dulciurilor. Secretul este insa sa le mananci cu masura, intrucat pot adauga multe calorii suplimentare in dieta ta si sigur nu iti doresti sa te ingrasi. Te poti rasfata insa, din cand in cand, fara sa iti  modifici regimul si fara sa acumulezi kilograme.

Totul are legatura cu momentul in care mananci desertul, inainte ori dupa felul principal. Daca alegi dulciurile inainte de masa, vei consuma mai putine calorii.

De ce sa mananci desertul inaintea felului principal

S-au publicat cercetari in cadrul carora s-au comparat rezultatele provenite de la 4 experimente diferite. In cadrul acestor experimente s-a observat momentul in care participantii au consumat desertul, dar si tipul de dulciuri.

Un experiment a avut loc intr-o cantina. Participantii au luat masa care avea la dispozitie in meniu 2 tipuri de desert: cheesecake sau salata de fruccte, dar si o selectie de feluri principale, atat sanatoase, cat si junk-food. Cantitatea de alimente a fost inregistrata cu scopul de a estima caloriile totale consumate de fiecare persoana. Studiile au descoperit ca, atunci cand oamenii au mancat desertul inainte, au ales ulterior un fel principal mai sanatos, comparativcu cei care au mancat desertul la sfarsit.
In plus, cei care au mancat cheesecake-ul inainte de masa au consumat, in medie, cu 30% mai putine calorii, fata de persoanele care au mancat desertul la sfarsit.

De ce să mănânci desertul înaintea felului principal: beneficiile sunt mai mari decât am crede!
De ce să mănânci desertul înaintea felului principal: beneficiile sunt mai mari decât am crede![Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Nutritionistii, pareri impartite

Cynthia Sass, nutriționist avizat, a analizat concluziile acestui studiu:  "Îi sfătuiesc mereu pe clienții mei să aleagă dulcele înainte atunci când iau masa în oraș, apoi să continuie cu alimente mai sănătoase.

Poți comanda tort cu ciocolată sau înghețată înainte, apoi să mănânci pește pe grătar cu legume și să eviți carbohidrații sau prăjelile".

Citeste si: De ce să nu mănânci pepene seara

Astfel, se pare ca este mai bine sa adopti un regim alimentar echilibrat, decat sa functionezi pe principiul „totul sau nimic”. Asta pentru ca, daca o persoana isi refuza singura un desert, la un moment dat tot va manca si risca sa manance mai mult decat ar fi indicat.

Acest studiu demonstreaza practic ca ar trebui mereu sa vizam un echilibru alimentar si ca este o strategie foarte buna pentru a evita excesele.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies