Consumul regulat de peste, mai ales a speciilor bogate in omega-3, actioneaza favorabil asupra riscului de a suferi de depresie, potrivit passionsante.be.
Aparitia si dezvoltarea depresiei depind in primul rand de factori personali si de mediu. Totusi meta-analiza publicata in Journal of Epidemiology&Community Health arata ca elementul omega-3 din pestele gras (sardine, somon, hering, ton, pastrav) are un real efect protector ce poate fi atribuit actiunii ei asupra serotoninei si dopaminei, neurotransmitatori implicati in depresie.
Sunt demne de luat in considerare si alte componente ale carnii de peste, cum ar fi mineralele, vitaminele si proteinele.
De remarcat ca amatorii de peste au in general un mod de viata mai sanatos (miscare, alimentatie).
Nutritionistii recomanda in acest scop doua portii de peste pe saptamana — din care el putin una sa fie de peste gras, incheie passionsante.be, potrivit Agerpres.
Sursa
Aparitia si dezvoltarea depresiei depind in primul rand de factori personali si de mediu.
Totusi meta-analiza publicata in Journal of Epidemiology&Community Health arata ca elementul omega-3 din pestele gras (sardine, somon, hering, ton, pastrav) are un real efect protector ce poate fi atribuit actiunii ei asupra serotoninei si dopaminei, neurotransmitatori implicati in depresie.
Sunt demne de luat in considerare si alte componente ale carnii de peste, cum ar fi mineralele, vitaminele si proteinele. De remarcat ca amatorii de peste au in general un mod de viata mai sanatos (miscare, alimentatie).
Nutritionistii recomanda in acest scop doua portii de peste pe saptamana — din care el putin una sa fie de peste gras, incheie passionsante.be, potrivit Agerpres.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro