Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune de ce ar trebui sa mananci oua zilnic.
"Nu stiu daca oul a fost sau este un aliment controversat pentru voi, dar daca e asa relaxati-va, nici macar colesterolul din ou nu mai reprezinta o amenintare! Mai ales ca numai 20-25% din populatie este sensibila la colesterolul din oua, restul de 70-75% este imuna.
Ca e satios, are putine calorii, multe proteine in albus si multe minerale si vitamine in galbenus, stim.
Ce nu stim e ca oul infuenteaza in bine starea de bine:) In galbenusul de ou exista colina, o substanta din grupul vitaminelor B. Colina este intim legata de activitatea vitaminelor B6 si B12 si este precursorul acetilcolinei, neurotransmitatorul de baza al creierului. Un deficit de colina determina anxietate si depresie, adica afecteaza major dispozitia. Si nu exista o sursa alimentara mai bogata si mai eficienta pentru colina decat galbenusul de ou.
Fara sa fie nevoie de multe argumente, poate n-ar fi rau ca macar de 2 ori/sapt sa ne incepem ziua cu un ou fiert moale. Si savurandu-l pe indelete, cu bucatele de paine prajita, sa multumim naturii ca a facut lucrurile asa de simple: un galbenus ca un soare e suficient sa ne aduca buna dispozitia in suflet!", scrie medicul pe pagina de Facebook.
"Nu stiu daca oul a fost sau este un aliment controversat pentru voi, dar daca e asa relaxati-va, nici macar colesterolul din ou nu mai reprezinta o amenintare! Mai ales ca numai 20-25% din populatie este sensibila la colesterolul din oua, restul de 70-75% este imuna.
Ca e satios, are putine calorii, multe proteine in albus si multe minerale si vitamine in galbenus, stim. Ce nu stim e ca oul infuenteaza in bine starea de bine:) In galbenusul de ou exista colina, o substanta din grupul vitaminelor B.
Colina este intim legata de activitatea vitaminelor B6 si B12 si este precursorul acetilcolinei, neurotransmitatorul de baza al creierului. Un deficit de colina determina anxietate si depresie, adica afecteaza major dispozitia. Si nu exista o sursa alimentara mai bogata si mai eficienta pentru colina decat galbenusul de ou.
Fara sa fie nevoie de multe argumente, poate n-ar fi rau ca macar de 2 ori/sapt sa ne incepem ziua cu un ou fiert moale.
Si savurandu-l pe indelete, cu bucatele de paine prajita, sa multumim naturii ca a facut lucrurile asa de simple: un galbenus ca un soare e suficient sa ne aduca buna dispozitia in suflet!",
scrie medicul pe pagina de Facebook. Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro