De ce sa nu bei apa in timpul mesei! Sigur nu stiai asta!

De ce sa nu bei apa in timpul mesei! Sigur nu stiai asta!
De ce sa nu bei apa in timpul mesei! Sigur nu stiai asta!

Expertii dieteticieni si nutritionisti propun de cativa ani o strategie pentru a slabi: consumul de apa inainte sau in timpul unei mese te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus.

 

Conform unor noi studii, este indicat sa nu consumi apa in timpul meselor, cel putin cu o jumatate de ora inainte si pana la o ora dupa. Daca simti ca este absolut necesar si nu poti sa te abtii, ia inghitituri mici. In caz contrar, risti sa dizolvi acidul clorhidric din stomac. Acesta este esential pentru procesul de descompunere si absorbtie a nutrientilor. Exista foarte multe informatii eronate asupra acestui subiect, dar obiceiul de a consuma apa in timpul mesei face mai mult rau decat bine.
Lichidul in exces poate duce la senzatia de balonare, indigestie si o absorbtie deficitara de vitamine si minerale.
In mod ideal, stomacul mentine un nivel de aciditate intre 1 si 2 pe scara pH, ceea ce va ajuta la descompunerea vitaminelor, stimularea enzimelor digestive si asimilarea rapida a unor vitamine in organism; vitamina B12 este doar un asemenea exemplu. Cand consumi apa sau lichide in timpul mesei, tot acest proces este incetinit, ceea ce poate duce la ingreunarea digestiei.
Intr-adevar, poti scapa de cateva calorii adaugate zilnic in acest fel, insa tot procesul digestiv va fi afectat.
Citeste mai multe aici.

Conform unor noi studii, este indicat sa nu consumi apa in timpul meselor, cel putin cu o jumatate de ora inainte si pana la o ora dupa. Daca simti ca este absolut necesar si nu poti sa te abtii, ia inghitituri mici.

In caz contrar, risti sa dizolvi acidul clorhidric din stomac. Acesta este esential pentru procesul de descompunere si absorbtie a nutrientilor. Exista foarte multe informatii eronate asupra acestui subiect, dar obiceiul de a consuma apa in timpul mesei face mai mult rau decat bine. Lichidul in exces poate duce la senzatia de balonare, indigestie si o absorbtie deficitara de vitamine si minerale.

In mod ideal, stomacul mentine un nivel de aciditate intre 1 si 2 pe scara pH, ceea ce va ajuta la descompunerea vitaminelor, stimularea enzimelor digestive si asimilarea rapida a unor vitamine in organism; vitamina B12 este
doar un asemenea exemplu. Cand consumi apa sau lichide in timpul mesei, tot acest proces este incetinit, ceea ce poate duce la ingreunarea digestiei. Intr-adevar, poti scapa de cateva calorii adaugate zilnic in acest fel, insa tot procesul digestiv va fi afectat.

Citeste mai multe aici.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies