Postul Pastelui inseamna curatirea sufleteasca si trupeasca, iar sase din zece romani respecta obiceiurile postului.
In al doilea rand, Tanasescu arata ca postul te confrunta cu cel mai greu razboi din lume, razboiul cu tine insuti: “Postul nu-ti cere sa te lupti cu armatele, cu NATO, cu Putin, cu americanii, cu falimentul, postul iti cere sa te lupti cu tine, cu pornirile tale, gandurile tale, cu poftele tale. Iar aici avem o statistica facuta de insusi Hristos, care spune ca «multi merg pe calea cea larga si putini aleg calea cea stramta». Postul este o stramtorare, o curatire, o razboire. Nu ne putem minti pe noi insine.”
Postul Pastelui 2017. Ce sa nu faci in perioada Postului Mare
O problema spinoasa este cea a copilului conceput in perioada postului sau a Saptamanii Mari, fiind o situatie care intra tot in categoria placerilor. “Discutia aceasta este interesanta pentru ca apare relatia dintre sexualitate si procreatie.
Traim niste vremuri foarte pornografizate, in care cautam mai mult placerea sexului, nu si roada sexualitatii, si anume procrearea. Dumnezeu a lasat omului aceasta placere a sexualitatii pentru ca prin act in sine se concepe un copil, iar placerea este ca o binecuvantare pentru responsabilitatea ce urmeaza. Omul arunca insa roada la o parte, pentru ca omul modern nu mai vrea copilul, ci numai placerea. Insa conceperea unui copil in perioada postului inseamna ca nu ai constiinta crestina. Neavand constiinta crestina, spun sfintii parinti ai Bisericii, pui in pericol atat viata ta, cat si a copilului. Nu doar in sens fizic, ci mai grav, ii pui in pericol viata sufleteasca, identitatea, educatia lui, iar toata viata sa va fi bulversata”, spune preotul Tanasescu.Sursa: Adevarul.ro