Cand exista tensiune in casnicia ta, pot iesi la iveala cuvinte puternice-precum “divort”, iar dezacordurile minore pot escalada cu ușurință în adevarate conflic
Atunci când ești furioasă, poate fi tentant să te gândești la o despărțire sau, cel puțin, să ameninți cu una.
Gândurile sunt ok dacă rămân neexprimate
Potrivit unor studii, jumătate din toate cuplurile căsătorite cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani au raportat că, frecvent au gânduri de divorț exprimate sau neexprimate.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Deși astfel de gânduri par a fi comune, ele nu sunt neapărat nocive sau de condamnat, deoarece mulți oameni aleg, până la urmă, să rămână căsătoriți.
De ce este periculos cuvântul divorț?
Căsătoria se bazează pe prezumția că amândoi sunteți angajați în relație, la bine și la rău. Când ameninți cu divorțul, tu intervii asupra acestui acord. Dacă asta este ceea ce simți cu adevărat, poate fi justificat să aduci acest lucru în discuție.
Ce impact are asupra relației voastre?
Șantajul cu plecarea dacă partenerul tău nu face ceea ce vrei tu, va face relația voastră mai puțin sigură. În plus, sunt mari șanse ca partenerul tău să înceapă să se gândească și el la divorț. Mai mult, conflictul dintre parteneri riscă să se agraveze. În loc ca soții să abordeze în mod direct problema și să lucreze pentru a o rezolva sau a trece peste ea, amenințările cu divorțul măresc distanța dintre ei. Iar agravarea frustrării ca urmare a neîncrederii reciproce nu va face decât să amplifice problemele din mariajul vostru.
Ce alternativă ai?
Atunci când au loc certuri puternice, este mai productiv să-ți exprimi sentimentele într-un mod diferit, cum ar fi: „Sunt atât de supărată (sau rănită), încât o parte din mine simte că, deși n-aș face asta niciodată, nu vreau să mai fiu cu tine!‟. Spus în acest fel, soțul tău va înțelege că sentimentul este unul tranzitoriu.