De ce sa nu mai arunci niciodata cojile de cartofi! Uite cat sunt de sanatoase!

De ce sa nu mai arunci niciodata cojile de cartofi! Uite cat sunt de sanatoase!
De ce sa nu mai arunci niciodata cojile de cartofi! Uite cat sunt de sanatoase!

Cartoful, una dintre cele mai consumate legume, contine vitamine precum B1, B2, B3 sau B6, iar cantitatea de vitamina C continuta este de patru ori mai mare decat cea din mere sau din pere.

 

Din punct de vedere terapeutic, cea mai importanta parte a acestora este coaja, adica partea care de obicei se arunca.
Coaja cartofilor are culori de la brun pana la rosu, galben sau chiar violet inchis si contine pigmenti (flavonoide) cu actiune antioxidanta si antitumorala, vitamine din complexul B, fibre alimentare, compusi fenolici cu efect de reglaj asupra activitatii cardiace.
Geneticianul american Roy Navarre, de la „Agricultural Research Service”, un centru de cercetare specializat, intre altele, in detectarea principiilor active din plante, a descoperit nu mai putin
de 60 de substante terapeutic active in coaja cartofilor, scrie
nutrition-and-you.com.
Tratamentul cu suc de cartofi scade presiunea arteriala, previne puseurile de hipertensiune si are efecte benefice in tratarea gastritei si a ulcerului gastric. Sucul de cartof se obtine din folosirea cartofului cu tot cu coaja dupa indepartarea pamantului, a impuritatilor si a partilor inverzite (culoarea verde a cojii indica un nivel ridicat de toxicitate) consumat imediat pentru a evita oxidarea.
Se poate folosi in combinatie cu suc mere sau de morcov pentru un gust mai bun.
Decoctul de coji se obtine prin fierberea acestora 10 minute. Preparatul rezultat se consuma pe stomacul gol, dupa filtrare, avand efecte antireumatice, antitumorale, antiinflamatoare, remineralizante. Cojile ramase se aplica, sub forma de cataplasma calda, pe articulatiile afectate de reumatism, pe eczeme, pe ranile care se cicatrizeaza greu.
Sursa

Din punct de vedere terapeutic, cea mai importanta parte a acestora este coaja, adica partea care de obicei se arunca. 


Coaja cartofilor are culori de la brun pana la rosu, galben sau chiar violet inchis si contine pigmenti (flavonoide) cu actiune antioxidanta si antitumorala, vitamine din complexul B, fibre alimentare, compusi fenolici cu efect de reglaj asupra activitatii cardiace.

Geneticianul american Roy Navarre, de la „Agricultural Research Service”, un centru de cercetare specializat, intre altele, in detectarea principiilor active din plante, a descoperit nu mai putin de 60 de substante terapeutic active in coaja cartofilor, scrienutrition-and-you.com.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Tratamentul cu suc de cartofi scade presiunea arteriala, previne puseurile de hipertensiune si are efecte benefice in tratarea gastritei si a ulcerului gastric. Sucul de cartof se obtine din folosirea cartofului cu tot cu coaja dupa indepartarea pamantului, a impuritatilor si a partilor inverzite (culoarea verde a cojii indica un nivel ridicat de toxicitate) consumat imediat pentru a evita oxidarea.

Se poate folosi in combinatie cu suc mere sau de morcov pentru un gust mai bun.

Decoctul de coji se obtine prin fierberea acestora 10 minute. Preparatul rezultat se consuma pe stomacul gol, dupa filtrare, avand efecte antireumatice, antitumorale, antiinflamatoare, remineralizante. Cojile ramase se aplica, sub forma de cataplasma calda, pe articulatiile afectate de reumatism, pe eczeme, pe ranile care se cicatrizeaza greu.

Sursa

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Gala The Culture of Luxury, organizată de revista Haute Culture sub forma unui bal mascat ca în Micul Paris de odinioară

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies