Cura cu suc de morcovi este recomandata in astenii, tulburari de crestere, demineralizare, rahitism, anemii, scaderea acuitatii vizuale, enterocolite, diaree, colibaciloza, ulcere gastrointestinale, tuberculoza, bronsite cronice, astm, reumatism, guta, hepatita, litiaze, dermatoze, insuficienta lactatiei, viermi intestinali, prevenirea imbolnavirii, intarirea imunitatii.
Cura consta in 50-500g suc pe zi, de obicei un pahar cu suc dimineata la trezire si altul seara la culcare – pentru copii se dilueaza cu lapte sau cu apa. Daca se face repaus alimentar se poate consuma si un litru de suc pe zi.
In cazul lipsei unui mixer se pot consuma salate de morcovi rasi. Pentru tratamentul constipatiei la adulti se face supa dintr-un kilogram de morcovi fierti intr-un litru de apa si apoi pasati (trecuti prin masina de tocat).
Sursa: AntenaSatelor.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro