De ce se cristalizează mierea și ce înseamnă acest lucru pentru calitatea și beneficiile sale

de ce se zahariseste mierea
De ce se cristalizează mierea și ce înseamnă acest lucru pentru calitatea și beneficiile sale

Mierea face parte din categoria alimentelor care aduce nenumărate beneficii organismului. Însă știați care este motivul pentru care se zaharisește aceasta?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact beneficiile consumului de miere, dar și care este motivul pentru care se zaharisește mierea. În plus, descoperiți și care este factorul care vă va ajuta să păstrați mierea bună de consumat, pentru mai mult timp.

Beneficii consumului de miere

Este cunoscut deja faptul că mierea de albine reprezintă un aliment foarte sănătos. Există multe persoane care o consumă cu lămâie, în momentul în care există dureri de gât, o folosesc ca îndulcitor pentru a înlocui zahărul rafinat sau o consumă la micul dejun, pentru a

avea parte de energia pe care o furnizează pentru un început numai bun al zilei. Printre beneficiile medicale ale acestui aliment miraculos se numără și următoarele:

Mierea are proprietăți antibacteriene și luptă împotriva infecțiilor, dar și cu mai multe tipuri de bacterii (E.coli sau salmonella). Mierea poate ajuta totodată și la vindecarea diverselor tipuri de infecții, inclusiv a celor de la nivelul pielii. 

Ajută la vindecarea rănilor și ulcerațiilor. Mierea combate proliferarea bacteriilor și accelerează refacerea țesuturilor care au suferit la un moment dat răni. Totodată, odată cu consumul acestui produs, durerile de gât și tusea se vor ameliora și va calma gâtul iritat și accesele de tuse, datorită faptului că este un bun emolient.

miere zaharisita topire

Cumpărați miere naturală, netratată sau să alegeți producătorii care garantează că nu adaugă zahăr în mierea lor

Pentru sportivi, mierea  crește anduranța și reprezintă o sursă de energie care nu induce hipoglicemia. Mierea este un aliment potrivit pentru a fi consumat înainte de antrenament. 

Unele tipuri de miere, ajută la reglarea glucozei din sânge, având astfel și un aport în combaterea diabetului. Întărește sistemul imunitar și ajută la ameliorarea simptomelor de alergie. Este de ajutor și în tratarea unor afecțiuni ale pielii (dermatita atopică sau psoriazisul).

Contribuie la sănătatea sistemului digestiv deoarece conține bacterii care sunt considerate bune. Probioticele aflate în mierea de albine ajută la echilibrarea florei intestinale și la menținerea unui tranzit intestinal optim. Are un conținut ridicat de antioxidanți, contribuind la prevenirea anumitor tipuri de cancer.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

mierea de salcam se zahariseste

Citeste si: Cum slăbești cu miere și scorțișoară. Scapă rapid de 3 kilograme în 7 zile

De ce se zaharisește mierea

Într-o proporție de 70% din compoziția acesteia, mierea este o soluție concentrată de zaharuri (fructoză și glucoză).   Balanţa între aceste două zaharuri reprezintă motivul principal care duce la zaharisirea mierii.

Prin urmare, cu cât mierea conține mai multă glucoză, cu atât aceasta se zaharisește mai repede. Mierea de rapiță este cea care se cristalizează uniform, însă există și alte tipuri care vor forma două straturi, rămânând unul cristalizat în partea de jos şi altul lichid în partea de sus.

În momentul în care mierea se va zaharisi, va avea și o textur ă mai fină.

Aceasta va avea o culoare mai deschisă decât atunci când este lichidă, din cauza faptului că glucoza din miere tinde să se separe în formă de cristale deshidratate, iar cristalele de glucoză sunt de un alb pur.

Adăugarea de zahăr sau sirop de glucoză în miere poate afecta compoziția și beneficiile pentru sănătate ale acestui aliment natural

miere de salcam

Citeste si: Ce înseamnă dacă ți se zbate ochiul. Care este semnificația?

Atunci când vine vorba despre cât de repede se ajunge la zaharisirea mierii , unele tipuri de miere se pot zaharisi în câteva săptămâni de la extragere, în timp ce alte tipuri de miere pot rămâne lichide mai multe luni sau chiar ani.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Există totuși anumiți factori care influențează procesul de zaharisire a mierii, iar acestea sunt: sursele nectarului colectat de albine, pentru că, cu cât conține mai multă glucoză mierea, cu atât se va zaharisi mai repede, a metodelor prin care mierea a fost procesată, dar și temperatura la care aceasta se păstrează de obicei.

Dacă mierea este păstrată într-un mediu cu umiditate ridicată, aceasta poate atrage umezeala și poate începe să cristalizeze

ce miere nu se zahariseste

Citeste si: Rețetă de hotdog american. Cum faci chifla pufoasă și ce sosuri trebuie să pui

Cum poți păstra mierea lichidă pentru mai mult timp

Pentru ca organismul nostru să se bucure de toate beneficiile medicinale ale acestui produs, trebuie să ținem cont de lumina și temperatura la care este păstrată. Dacă acestea ajung la o temperatură prea ridicată, este total contraindicată.

Dacă temperatura nu va depăși 20 de grade Celsius, mierea poate să fie păstrată și în cameră. În apartamente, se recomandă ca temperatura să fie de 23-25 de grade Celsius și să se păstreze mierea în bucătărie. Cu toate acestea, temperatura optimă pentru depozitare este între -6 și+ 10-15 grade Celsius. Iar de obicei, această temperatură este păstrată fie în frigider, fie în pivniță. 

tipuri de miere

Citeste si: Cum a slăbit Cătălin Crișan 30 de kilograme. Care este planul alimentar pentru aceasta dietă



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce nu se poate mânca cu mâna

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies