De ce se electrizează părul

De ce se electrizează părul
De ce se electrizează părul

Majoritatea persoanelor se confruntă cu un păr care se electrizează. Însă știați care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru?

Aflați din rândurile următoare care este motivul principal pentru care se electrizează părul, în general, dar și care este motivul pentru care se electrizează părul mai uscat. În plus, descoperiți și doar câteva metode pe care le puteți încerca, pentru a preveni electrizarea părului.

 

De ce se electrizează părul

Motivul principal care se află în spatele electrizării părului, este respingerea electrostatică. Cu alte cuvinte, în momentul în care părul se freacă de ceva (căciulă), se întâmplă un transfer de electroni, de la părul nostru, către respectivul lucru. Astfel, toate firele de păr își pierd electronii, care fac posibilă căpătarea unei sarcini electrice pozitive.

Exact la fel cum se întâmplă și la orele de fizică, cu „plus” şi „minus” se atrag, iar „plus” şi „plus” se resping, exact la fel se întâmplă și în cazul firelor de păr, care ajung

să se împingă unul pe altul. Aspect ce se întâmplă mai ales când, de exemplu, îţi scoţi căciula, moment în care părul se freacă de pulover.

Citeste si: În cât timp poți returna un produs

 

De ce se electrizează părul uscat

În momentul în care firele de păr sunt mai subțiri şi mai uscate, cu atât de tare se vor electriza.

Prin urmare, pentru a preveni electrizarea, ar trebui să previi totodată și uscarea părului, aspect destul de dificil de realizat, în special în sezonul rece, atunci când aerul este uscat.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Astfel încât, ar trebui să îți speli părul puțin mai rar, iar atunci când o faci, ar trebui să foloseşti apă călduţă, nu fierbinte, iar la final să nu uiți să folosești și un balsam hidratant.

Atunci când vine vorba despre uscare, încearcă să nu freci părul cu prosopul, pentru a nu înrăutăți lucrurile, deranjând cuticula (strat exterior al firului de păr, format din solzi dispuşi). În momentul în care freci părul, cuticula se ridică, oferind părului un aspect dezordonat, exact ceea ce nu îți dorești.

Citeste si: 4 Semne pentru o relație nefericită. 4 semne pentru o căsnicie nefericită

 

Metode prin care poți preveni electrizarea părului

Nu exagera cu spălarea părului  – când obișnuiești să îți speli părul foarte des, acesta va deveni mult mai uscat, deoarece uleiurile naturale pe care le conține, sunt îndepărtate de șampon. Prin urmare, nu se recomandă să îți speli părul în fiecare zi, dacă îți dorești să scapi de electrizarea continuă a părului.

Ceea ce se recomandă este să îți speli părul o dată la 2-3 zile. Astfel, vei permite uleiurilor naturale să hidrateze firele de păr, deci să combată energia statică.

Părul trebuie să fie hidratat  – este cunoscut deja faptul că părul care este hidratat, este un păr care nu ajunge să se electrizeze. Iar pentru a te asigura că părul primește hidratarea necesară, tot ce trebuie să faci este să folosești un produs pe bază de ulei, imediat după momentul în care te-ai spălat părul și ai

îndepărtat apa cu prosopul. Se recomandă ca produsul pe bază de ulei să fie ori un ulei de jojoba, ulei de argan, ulei de cocos, ori ulei din sâmbure de strugure. Tot ce trebuie să faci este să încălzești câteva picături între palme și să îl aplici de la jumătatea podoabei capilare în jos, mai ales în zona vârfurilor. Trebuie să eviți rădăcinile, pentru ca părul să nu se îngrașe atât de repede.  

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Schimbă peria de par  – periile de păr care se regăsesc cel mai des sunt cele din plastic. Cu toate acestea, tot ele sunt și cele care produc electrizarea părului. Prin urmare, ar trebui să înlocuiești peria din plastic cu una din lemn, pentru a evita acumularea energiei statice. În plus, poți apela și la periile sau pieptănul cu perii mai distanțați, deoarece cu cât perii sunt mai apropiați, cu atât se va produce mai multă energie statică. 

Citeste si: Cum să scapi de păduchi. Care sunt soluţiile cele mai eficiente?

Poartă materiale naturale  – materialele sintetice, fie că este vorba despre eșarfe, pălării sau haine, acestea sunt cele care duc la electrizarea părului. Prin urmare, materialele naturale (exceptând mătasea și lâna) sunt cele care te ajută să îți protejezi părul de energia static.

Aerul din camer ă trebuie să fie suficient de umed  – în momentul în care aerul din cameră este uscat, și acesta poate reprezenta un factor din cauza căruia părul tău se electrizează. Pentru e evita acest aspect, ai putea să îți achiziționezi un umidificator pentru aer și să îl folosești pentru ca umezeala din aer să ajungă la nivelul optim, în parametrii optimi. Pe de altă parte, dacă nu îți dorești să achiziționezi un astfel de aparat, ai putea să folosești o alternativă mult mai ieftină, în care trebuie doar să umpli un bol cu apă și să îl ții în camera respectivă. În momentul în care apa se evaporă, aceasta va umidifica imediat aerul.

cum pot preveni electrizarea parului

Citeste si: De ce se pune staniol pe termopane



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Sfaturi pentru machiaj. Cum să te machiezi respecatand toți pașii

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies