De ce se ingroapa mortii la doi metri sub pamant? Nimeni nu stia asta!

De ce se ingroapa mortii la doi metri sub pamant? Nimeni nu stia asta!
De ce se ingroapa mortii la doi metri sub pamant? Nimeni nu stia asta!

În general, creştini îşi îngroapă morţii la o anumită adâncime sub pământ pentru ca acesta să se descompună sub acţiunea reacţiilor chimice fără a fi atins de animale sau alţi factori.

Ei bine, această tradiţie a apărut prima oară Marea Britanie, în jurul anului 1665, atunci când mulţi englezi mureau pe capete din cauza epidemiei de ciumă. Având în vedere că oamenii se temeau să nu se îmbolnăvească, primarul Londrei de atunci a dat un decret prin care persoanele decedate trebuiau îngropate la şase picioare sub pământ, la doi metri sub pământ, pentru a evita răspândirea infecţiei.

„Moartea Neagră” a fost una din cele mai violente pandemii din istoria lumii, despre care se crede că ar fi fost cauzată de o bacterie numită Yersinia pestis.

În câţiva ani, între o treime şi o jumătate din populaţia Europei a murit. Mulţi care au trăit pe vremea când Moartea Neagră a bântuit Europa au crezut că venise sfârşitul lumii.

Sursa: Evz.ro 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

De ce se inchina oamenii cand trec pe langa biserica? Cum explica preotii acest gest

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies