De ce se învârte câinele după coadă. De ce fac acest lucru?

De ce se învârte câinele după coadă. De ce fac acest lucru?
De ce se învârte câinele după coadă. De ce fac acest lucru?

Află de ce câinele tău are obiceiul de a se învârti după coadă și ce poate ascunde un astfel de comportament.

„A alerga în jurul cozii" este o expresie populară care se traduce prin a nu face nimic, a pierde timpul.
În ceea ce privește câinii, cercetătorii susțin că aceștia vor de fapt să atragă atenția oamenilor sau anticipează unele evenimente plăcute sau mai puțin plăcute. De asemenea, acest alergat în jurul cozii poate semnala stări de anxietate.
,,Nu există prea multe informaţii în literatura de specialitate în legătură cu motivele care îi determină pe câini să se învârtă.

Credem că acest comportament s-a dezvoltat ca rezultat al personalităţii şi al geneticii, dar şi ca urmare a mediului. Nu ştim însă ce înseamnă pentru sănătatea câinilor”, a precizat Beth Loftus, cercetător.
Anumiți câini se învârt după coadă din lipsă de încredere, ca urmare a unor traume din trecut sau a unor abuzuri fizice sau psihice.

Citeste si: Ce trebuie să vorbești la prima întâlnire

De se învârte câinele în jurul cozii

 De ce se învârte câinele după coadă

Își marchează locul sau se apără de insecte

Alergatul în jurul cozii este un comportament pe care îl observăm la câini încă din vremurile străvechi. Se spune că din cele mai vechi timpuri, anumiți câini sălbatici se roteau pentru a alunga șerpii și insectele periculoase sau pentru a-și marca locul.


Datele ADN au stabilit că în urmă cu aproximativ 4.000 de ani câinii europeni erau cu mult mai diferiți decât cei din prezent.
„Deşi câinii europeni de astăzi au forme şi dimensiuni diferite, genetic provin dintr-un subansamblu a cărui diversitate este mult mai limitată decât înainte”, a explicat, Anders Bergstrom, cercetător.
Se presupune că patrupedele au evoluat la fel ca oamenii, deoarece, modelul genetic al câinilor îl imită pe cel uman.

„Înţelegerea istoriei câinilor ne permite să o înţelegem nu doar pe a lor, ci şi pe a noastră”, a mai precizat Anders Bergstrom.

de ce se invarte cainele in cerc

Citeste si: //DESCOPERĂ// De ce se tem pisicile de castraveți

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cercul câinilor din motive medicale

Uneori, câinii pot avea în zona cozii mâncărimi sau dureri și astfel se poate explica fuga în cerc.
În alte cazuri, poate fi vorba de usturimi în zona organelor genitale sau disconfort în zona cozii.
De asemenea, poate fi vorba de o boală psihică sau de tulburări de comportament.
În toate aceste situații, este recomandată vizita la medicul veterinar, întrucât acesta este singurul în măsură să stabilească cauza acestui comportament.

Joaca, motivul învârtitului după coadă

Unii câini se pot învârti în cerc în timp ce se joacă. „Câinii se învârt atât de des după coadă, încât stăpânii lor consideră gestul destul de enervant. Unele animale îşi pot vătăma labele sau coada. În alte cazuri, rotitul după coadă poate face parte din procesul de interacţiuni pozitive între câini, de exemplu când se joacă”, explică dr.

Rachel Casey, specialist în medicină comportamentală veterinară.
Medicii veterinari susțin că acest tip de comportament mai poate fi explicat prin manifestarea personalității fiecărui animal în parte. Câinii mai serioși se rotesc după coadă crezând că vânează, cei mai jucăuși pot confunda coada cu o jucărie, mai ales dacă este stufoasă.

de ce alearga cainele in jurul cozii

Citeste si: De ce se umflă picioarele. Care sunt cauzele

Diferențele de personalitate și comportament

„Dovezile colectate de la alte specii de animale arată că dezvoltarea acestui obicei este influenţat de diferenţele individuale de comportament sau de personalitate”, spune Beth Loftus.
De ani buni, se studiază nu doar câinii care prezintă această caracteristică, ci şi comportamentul celor care-şi ignoră coada.
„Sperăm astfel, ca rezultatele studiului să ne ajute să-i depistăm pe câinii care prezintă riscul de a dezvolta acest comportament”.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: ce zodie sunt în zodiacul chinezesc? Lista cu semnele și anii care le corespund

Dragostea și atașamentul pentru stăpânii lor

În cazul oamenilor, legătura dintre mamă și copil se creează datorită oxitocinei, un hormon natural uman, supranumit ,,hormonul dragostei și al atașamentului".
Potrivit unui studiu realizat de australieni, acest hormon stă și la baza legăturii extrem de puternice dintre oameni și câini.
„Acest studiu ne arată că oxitocina este implicată în abilitatea câinilor de a folosi indicaţii umane, cum ar fi arătatul cu degetul, în avantajul lor, de exemplu, pentru a găsi hrană ascunsă", a declarat autoarea studiului, Jessica Oliva, studentă la Universitatea Monash din Melbourne, Australia.
Astfel, în timpul mângâierilor, ca răspuns la acest tip de contact, creierul animalelor eliberează oxitocina care contribuie la formarea atașamentului câinilor față de om.

Citeste si: Câinii și pisicile cu simptome COVID-19 vor fi testați! În ce țară s-a luat această decizie?

„Este foarte probabil ca această conexiune şi comunicare între specii să funcţioneze graţie oxitocinei", a mai spus Jessica Oliva.

Oxitocina este hormonul care stă la baza binefacerile din lume, fiind supranumit ,,molecula iubirii" şi ,,substanţa moralei".
Potrivit unui studiu, „câinii au aprofundat acest mecanism biologic, care întăreşte legătura milenară dintre aceste animale şi oameni". Takefumi Kikusui, cercetător la Universitatea Azabo, a declarat: „Acesta este probabil motivul pentru care relaţia om-câine pare să funcţioneze atât de bine".



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Tânără vândută contra unui câine și a unei perechi de cizme de damă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies