De ce se lasă checul în cuptor. Secretul ca să-ți iasă mai bun ca la cofetărie

De ce se lasă checul în cuptor. Secretul ca să-ți iasă mai bun ca la cofetărie
De ce se lasă checul în cuptor

Află din rândurile de mai jos cum poți obține cel mai delicios chec!

Checul este, fără doar și poate, unul dintre cele mai consumate deserturi datorită gustului lui savuros și texturii pufoase. Cu toate astea, nu de puține ori, gospodinele se confruntă cu problema checului care se lasă în cuptor. Află din rândurile următoare secretele pentru a obține un chec perfect!

De ce se lasă checul în cuptor, de fapt

De ce se lasă checul în cuptor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pavlova cu cremă de frișcă și fructe. Un desert spectaculos, perfect pentru a impresiona oaspeții la ocazii speciale!

Unul dintre motivele pentru care checul se lasă la cuptor este deschiderea ușii cuptorului în timpul coacerii. Mai exact, când ușa este deschisă, temperatura din cuptor scade brusc, iar acest lucru afectează procesul de coacere și face checul să se lase. De asemenea, mișcarea bruscă a aerului poate destabiliza structura checului, mai ales dacă acesta este în faza de creștere.

Dacă temperatura cuptorului este prea mare, exteriorul checului se va coace prea repede, în timp ce interiorul va rămâne crud.

Din cauza acestui lucru, crusta checului va fi mult mai rigidă, împiedicând expansiunea uniformă a checului. De asemenea, proporțiile ingredientelor sunt la fel de importante deoarece prea mult praf de copt poate provoca o creștere rapidă inițială a checului, dar apoi acesta se va lăsa. Pe de altă parte, un amestec prea dens poate împiedica creșterea acestuia.

La câte grade se coace checul

De ce se lasă checul în cuptor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Tort învelit în cremă și ornat cu fructe proaspete. O alegere sofisticată care va impresiona cu siguranță toți oaspeții!

Temperatura ideală de coacere a unui chec delicios variază în funcție de rețetă, dar în general, un chec se coace la 175-180°C. Cu toate astea, trebuie să preîncălzești cuptorul înainte de an introduce checul, pentru a asigura o coacere uniformă. Folosirea unui termometru de cuptor poate fi utilă pentru a verifica dacă temperatura este exactă, deoarece multe cuptoare pot avea variații față de setarea indicată. 

De ce se lasă checul în cuptor[Sursa foto: freepik]

Gospodinele trebuie să ajusteze temperatura în funcție de tipul de cuptor pe care îl folosesc. Spre exemplu, cuptoarele cu ventilație (cuptor cu convecție) distribuie căldura mai uniform, așa că poate fi necesar să se reducă temperatura cu aproximativ 15-20°C față de cuptoarele tradiționale. Detaliile fac diferența atunci când vine vorba de obținerea unui chec perfect. Astfel, poziționarea formei în cuptor, timpul de coacere și modul în care tai checul pot influența rezultatul final.

Gospodinele pot folosi un cuțit zimțat pentru a tăia checul pentru a preveni sfărâmarea acestuia. 

Trucuri pentru a obține cel mai bun chec

De ce se lasă checul în cuptor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie- stirilekanald.ro

Pentru a obține cel mai bun chec trebuie să te asiguri că măsori cu precizie toate ingredientele. Un alt lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este să nu amesteci prea mult aluatul după ce ai adăugat făina, deoarece acest lucru poate dezvolta glutenul, făcând checul dens și tare. Amestecă doar până când ingredientele sunt încorporate uniform. De asemenea, în unele rețete de chec, bătutul albușurilor separat până devin spumă ajută la obținerea unui chec mai pufos și gustos. 

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, mai ales ouăle și untul. Evită deschiderea ușii cuptorului în timpul coacerii, mai ales în primele 20-30 de minute. Dacă trebuie neapărat să verifici checul, fă-o rapid și delicat, pentru a evita scăderea bruscă a temperaturii. 

De ce se lasă checul în cuptor[Sursa foto: freepik]

De asemenea, pentru a verifica dacă checul este copt, introdu o scobitoare în centrul checului. Dacă aceasta iese curată sau cu doar câteva firimituri, checul este gata. Dacă scobitoarea are aluat lipicios, mai lasă checul la copt și verifică din nou după câteva minute. După ce ai scos checul din cuptor, lasă-l să se răcească în formă pentru aproximativ 10 minute, apoi scoate-l și lasă-l să se răcească complet pe un grătar.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Plăcintă cu vanilie și cireșe. Serviți această plăcintă la sfârșitul unei cine, pentru a încheia seara într-o notă dulce!

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România

Adriana Bahmuțeanu, confesiuni despre momentele grele din viață. Când a simțit că nu mai poate merge mai departe și cum a reușit să își găsească echilibrul. „Mă întreb cum de sunt atât de puternici, că mai sunt încă în viață.”

Situație incendiară în ”Casa iubirii”. „Vreau să-mi explici pozele!” Andreea Mantea îl va lua la întrebări pe Antoni, în ediția de luni, 9 septembrie, de la 10:00 si 16:30, la Kanal D

Daniel a dispărut fără urmă. A plecat cu mașina de acasă și nu s-a mai întors


Cookies