Gospodinele de pretutindeni folosesc tot felul de trucuri în bucătărie pentru a pregăti pentru cei dragi cele mai bune preparate. Unul dintre acestea este folosirea bicarbonatului de sodiu atunci când gătesc mâncarea de fasole. Ce presupune utilizarea bicarbonatului de sodiu în acest caz?
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit într-o multitudine de variante, chiar și în bucătărie și nu, nu este vorba despre curățarea suprafețelor, ci direct pentru prepararea felurilor de mâncare. Mâncarea de fasole, spre exemplu, poate căpăta o savoare deosebită dacă adăugăm o linguriță de bicarbonat atunci când fierbem boabele.
Citeste si: De ce se pune o minge de tenis în mașina de spălat. Trucul simplu și eficient pe care trebuie să îl încerci
De ce se pune bicarbonat de sodiu în fasole la fiert
Mâncarea de fasole, un preparat foarte des întâlnit la noi în țară, se poate găti într-o multitudine de feluri, rețetele fiind diferite de la o zonă la alta. Chiar dacă este foarte cunoscută, multe gospodine nu reușesc să dea o textură perfectă acestei mâncări.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Bicarbonatul de sodiu ajută fasolea să fiarbă mai repede și mai bine.
Citeste si: Cum poţi reutiliza dresurile rupte. Care sunt cele 7 trucuri pentru a le refolosi în casă
La ce mai poți folosi bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu reprezintă cea mai bună soluție pentru a elimina acarienii din pernă și saltea. Lenjeria de pat și salteaua se curăță frecvent, cel puțin o dată pe săptămână. Fața de pernă și cearceafurile trebuie spălate în apă fierbinte pentru a elimina pe cât posibil toate bacteriile existente.
Pentru saltea vei avea nevoie de un recipient de dimensiuni medii în care să amesteci ulei de eucalipt cu bicarbonat de sodiu. Substanța se pulverizează pe saltea și se curăță cu o perie moale. Lasă să acționeze minim două ore și îndepărtează, cu atenție, cu aspiratorul.
Odorizant pentru frigider cu lămâie și bicarbonat de sodiu. Poți folosi coaja de la o lămâie sau de la o portocală, după preferințe. Folosește o răzătoare pentru a obține ingredientul de bază. Coaja se amestecă împreună cu o cană de bicarbonat de sodiu până când se integrează, iar mai apoi se toarnă toată compoziția într-un recipient deschis și semiacoperit cu plastic autoadeziv sau folie, în care se fac doar câteva găuri. Poți adăuga și câteva cuișoare, dacă își dorești o aromă mai puternică.