Cartofii reprezintă o garnitură excelentă, pentru diverse mâncăruri. Cu toate că îi preparați în cuptor, îi prăjiți sau îi faceți piure, există mici trucuri. Cartofii prăjiți reprezintă una dintre cele mai simple rețete, adorată de toată lumea. Cu toate acestea, trebuie urmate anumite reguli, care te vor ajuta să te bucuri de o porție de cartofi prăjiți foarte gustoasă.
Motivul pentru care trebuie să ținem cartofii în apă, înainte să îi prăjim
Citeste si: Care este starea de sănătate a lui Alexandru Arșinel. Ce a declarat fiul actorului
Majoritatea persoanelor au gătit cel puțin o dată cartofi prăjiți. Chiar dacă este un preparat ușor de gătit, trebuie să fim atenți la câteva aspecte. Mulți oameni adoptă varianta simplă, în care doar curăță și taie cartofii, punându-i direct în ulei, la prăjit.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cum se gătesc cartofii prăjiți, astfel încât să fie crocanți
Citeste si: Cum să prepari șnițele ca la restaurant. Care este ingredientul secret
Citește și: Șoșoacă despre Călin Georgescu: E un...- stirilekanald.ro
Cei mai buni cartofi prăjiți sunt cei moi în interior și crocanți la exterior, așa cum sunt gătiți în restaurantele de tip fast-food. Chiar dacă rețeta este simplă, foarte multe gospodine prepară cartofi prăjiți, care ajung să fie foarte moi. Pentru a evita această problemă, puteți prăji cartofii, în două etape. Mai exact, puneți cartofii în uleiul încălzit, dar care nu este foarte încins. După câteva minute, scoateți cartofii și îi așezați pe un prosop de hârtie. După ce uleiul a devenit foarte încins, mai prăjiți încă o dată cartofii. În acest mod, vă veți bucura de o porție de cartofi prăjiți exact ca la restaurant, crocanți și gustoși. Chiar dacă sunt o variantă de preparat bogat în calorii, consumați cu moderație, cartofii prăjiți sunt excelenți lângă o friptură sau un pește.