De ce se umflă picioarele. Care sunt cauzele

De ce se umflă picioarele. Care sunt cauzele

Află care sunt cauzele care determină umflarea picioarelor și ce poți face pentru a ameliora această problemă.

Umflarea picioarelor este simptomul unei boli subiacente. Nu este însă cazul de îngrijorare, mai ales în situația în care persoana respectivă a stat destul de mult în picioare. Îngrijorarea ar trebui să intervină atunci când picioarele rămân umflate multă vreme.
În general, cauza acestei probleme este o acumulare de lichid care apare în perioada sarcinii sau în timpul menstruației, după mult timp petrecut în picioare sau pe scaun, din cauza greutății unei persoane sau ca urmare a purtării unor ciorapi sau pantofi prea strâmți.

De ce se umflă picioarele

De ce se umflă picioarele Denumită, în termeni medicali, edem, umflarea picioarelor semnalizează acumularea de lichide în organism.


Acest fenomen reprezintă un dezechilibru între lichidele consumate și cele eliminate.
O cauză importantă a edemelor este consumul mare de sare fără o hidratare suficientă. În acest caz, concentrația de sodiu din sânge crește, determinând corpul să rețină apă.
Pare banal, dar simplul ,,stat picior pese picior" la birou este foarte nociv, contribuind la mărirea volumului picioarelor.
„Atunci când stăm un timp îndelungat la birou, fără să ne mișcăm prea mult, pompa musculară nu mai este activată şi astfel se va crea o insuficiență venolimfatică.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cum să dormi 8 ore în 4 ore. Află dacă este posibil

Pentru a înţelege mai bine acest mecanism, trebuie să vă explic faptul că arterele au în structura lor o musculatură care joacă rolul unei micropompe, în sensul că pulsează sângele arterial către țesuturi.


Spre deosebire de acestea, venele nu au acest tip de musculatură, motiv pentru care circulaţia sângelui prin ele depinde de energia cinetică restantă şi de contracțiile muşchilor care strivesc venele şi au rolul unei pompe.
Este lesne de înțeles că atunci, aceste contracții musculare sunt diminuate sau lipsesc. De asta, poziția membrelor inferioare este contra gravitației, circulația venolimfatică nu va mai avea loc la aceeași parametri.
De asemenea, poziția picior peste picior, la birou, este nocivă, deoarece membrul care va sta deasupra, sprijinit de celălalt picior, va suferi o comprimare majoră la nivelul zonei din spatele genunchiului, zonă foarte importantă, datorită pachetului venolimfatic situat la nivelul său”, a explicat doctorul Goga.

Citeste si: Cine sunt cei mai frumoși actori din Turcia

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cum arată o ținută BLACK TIE pentru femei. Inspiră-te din stilul vedetelor

Alte cauze care duc la umflarea picioarelor ar putea fi o circulație mai lentă, purtarea unor dresuri inadecvate sau materialul genetic moștenit.

„Desigur, foarte mulți factori conlucrează și determină umflarea picioarelor, iar la persoanele care au o circulație mai lentă, acești factori nu fac decât să agraveze afecțiunea.
Unul dintre factorii favorizanți îl reprezintă purtarea unor încălțări sau a unor dresuri care sunt foarte strânse pe picior, în special sub genunchi.
Această zonă, numită submaleolară, este foarte importantă, deoarece la nivelul său se găsesc unele stații ganglionare, care, dacă sunt comprimate, produc o stază, ce va determina umflarea picioarelor la persoanele cu o circulație deja îngreunată. O influență foarte mare o are și lenjeria intimă purtată.
Dacă aceasta este foarte strânsă în aria inghinală, poate comprima ganglionii aflați în această zonă. Materialul genetic este iarăși foarte important.
Dacă în familie au existat persoane cu această afecţiune, este foarte probabil ca și rudele apropiate să experimenteze astfel de probleme”- Bogdan Goga, fizioterapeut.
O altă cauză importantă este funcționarea defectuoasă a valvelor venoase care determină creșterea presiunii în interiorul venelor.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Horoscop dragoste: Zodiile care se despart în luna august. Toamna le găsește singure

Drenajul limfatic medical

O soluție pentru remedierea problemelor cauzate de umflarea picioarelor poate fi drenajul limfatic medical. Acesta ajută la întărirea sistemului imunitar și astfel, ganglionii limfatici produc anticorpi care vor elimina toxinele din organism.
O ședință de drenaj limfatic medical durează în jur de 20-25 de minute și ajută la relaxarea organismului. Este folosit și în tratarea varicelor.
„Drenajul limfatic este recomandat pentru a îmbunătăți circulația limfatică și poate fi realizat atât manual, cât și mecanic, cu ajutorul unui aparat.
Drenajul limfatic presupune un set de manevre prin care fizioterapeutul urmărește, prin percepția sa tactilă, să dreneze limfa.

Citeste si: Totul despre Gastric Botox, procedura care te ajută să slăbești prin injectarea cu botox în stomac!

Sensul drenării este de la zona inghinală către gleznă, pentru a-i face loc limfei, în calea sa, către ganglionii limfatici, care au rolul unor stații de epurare.
Foarte important este ca drenajul limfatic să nu fie confundat cu masajul, fiind două lucruri complet distincte.
În timp ce drenajul limfatic este recomandat în cazul edemelor şi urmăreşte abordarea sistemului limfatic, masajul urmăreşte abordarea musculaturii.
Mai mult decât atât, în cazul varicelor, masajul este total contraindicat”, a mai declarat fizioterapeutul Bogdan Goga.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cum să alegi pantofii cu toc confortabili. Află ce trebuie să cunoști atunci când alegi pantofi cu toc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat