De ce simtim nevoia sa mancam dulciuri? Uite ce zic specialistii!

De ce simtim nevoia sa mancam dulciuri? Uite ce zic specialistii!
De ce simtim nevoia sa mancam dulciuri? Uite ce zic specialistii!

Pentru ca tot e sezonul sfaturilor legate de buna dispozitie, vreau sa va atrag atentia asupra unui presupus bun prieten: zaharul.

 

"Cu totii simtim nevoia sa mancam ceva dulce atunci cand suntem obositi, stresati, tristi, nemultumiti. Zaharul actioneaza printr-un efect banal, creste glicemia si noua ne e bine. E ca un fel de anestezic pe termen scurt, insa zaharul nu ajuta ci mai degraba dezechilibreaza functionarea organismului.
Zaharul interfera profund cu metabolismul vitaminelor.
B si chiar blocheaza actiunea acestora. Ori se stie, depresia este o lipsa de vitamine B.
Zaharul are un efect similar alcoolului: la primele guri produce euforie si stare de bine, insa in etapa imediat urmatoare accentueaza tristetea. Si iata cum te trezesti ca-ti "inneci" amarul in cutia de inghetata.
Zaharul schimba in rau si folosirea nutrientilor in organism, accentueaza sinteza de grasime de depozit si creste colesterolul in sange, adica ai probleme de parca ai manca slanina pe paine.
Nu exista un zahar mai bun sau mai sanatos ca altul, in el nu exista decat calorii goale.
Daca vreti o bucatica de dulce alegeti ciocolata, e plina de antioxidanti, minerale care inlatura stresul, substante tonice pentru corp si compusi cu efect benefic asupra dispozitiei. Cu ciocolata chiar reglati creierul si va simtiti bine, are cu ce.", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

"Cu totii simtim nevoia sa mancam ceva dulce atunci cand suntem obositi, stresati, tristi, nemultumiti. Zaharul actioneaza printr-un efect banal, creste glicemia si noua ne e bine. E ca un fel de anestezic pe termen scurt, insa zaharul nu ajuta ci mai degraba dezechilibreaza functionarea organismului. Zaharul interfera profund cu metabolismul vitaminelor. 

B si chiar blocheaza actiunea acestora. Ori se stie, depresia este o lipsa de vitamine B.

Zaharul are un efect similar alcoolului: la primele guri produce euforie si stare de bine, insa in etapa imediat urmatoare accentueaza tristetea. Si iata cum te trezesti ca-ti "inneci" amarul in cutia de inghetata.

Zaharul schimba in rau si folosirea nutrientilor in organism, accentueaza sinteza de grasime de depozit si creste colesterolul in sange, adica ai probleme de parca ai manca slanina pe paine. Nu exista un zahar mai bun sau mai sanatos ca altul, in el nu exista decat calorii goale. 


Daca vreti o bucatica de dulce alegeti ciocolata, e plina de antioxidanti, minerale care inlatura stresul, substante tonice pentru corp si compusi cu efect benefic asupra dispozitiei. Cu ciocolata chiar reglati creierul si va simtiti bine, are cu ce.", scrie medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies