De ce stresul ne îmbolnăvește?

Care este efectul negativ al stresului asupra organismului nostru
De ce stresul ne îmbolnăvește?

Aflați din rândurile următoare de unde provine stresul și ce efect are asupra sănătății noastre.

În zilele noastre multe persoane sunt tot timpul pe grabă și în continuu stresate. Trăim în secolul vitezei unde din dorința de a avea parte de cât mai mulți bani și de a ajunge cât mai sus în viață, pierdem din vedere lucrurile cu adevărat importante în viață și ne concentrăm atenția către tot felul de lucruri care ne produc o stare permanentă de stres.

Toată această goană după succes ne duce adesea la osteneală și în principiu ne face să rămânem treptat fără puteri. Astfel, de cele mai multe ori, organismul nostru cedează și sistemul său de apărare împotriva diverselor afecțiune pierde din randament.

Așadar, în acest caz stresul are o influență semnificativă în tot procesul de deteriorare treptată a organismului uman.

În cadrul unei emisiuni doctor Cezar, medic cardiolog, a vorbit de despre proveniența stresului, cum ne afectează acesta sănătatea și care sunt modalitățile prin intermediul cărora îl putem combate.

De unde provine stresul

Citește și: Ce facem atunci când apare sentimentul de frică și cum putem să-l depășim

De ce stresul ne îmbolnăvește?

Potrivit specialistului în domeniu, stresul reprezintă un mecanism normal al organismului de apărare. Acesta este prezent încă din cele mai vechi timpuri și declanșează diferite stimulente la nivelul organismului care îl ajută pe individ să acționeze în conformitate cu capacitatea sa de a se feri de pericole.

Astfel, stresul nu este neapărat un dușman al nostru, atâta timp cât știm să îl gestionăm.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Stresul înseamnă mișcare, înseamnă activare, înseamnă a trăi. Este un complex de elemente care ne ajută să trăim pentru că ne apără de pericole.

Contează foarte mult atitudinea pe care o avem noi față de stres. Stresul înseamnă viață. Atunci când nu vom mai fi stresați vom fi în altă lume. Trebuie să vedem cum gestionăm acest stres
.”, a explicat specialistul în domeniu.

Care este efectul negativ al stresului asupra organismului nostru

Citește și: 5 sfaturi utile pentru o viață lipsită de stres

De ce stresul ne îmbolnăvește?

Potrivit specialistului în domeniu, în momentul în care suntem stresați vasele de sânge se deschid doar în sectorul care ne ajută să facem un singur lucru, iar în alte părți ale corpului rămân închise. Acest proces ar putea avea consecințe negative asupra întreg organismului.

Stresul înseamnă să luptăm sau să fugim din calea unui pericol iminent. În acel moment crește frecvența cardiacă, crește tensiunea arterială.

Pe moment în tot organismul vasele de sânge se strâng, circulația se oprește pentru ca în secunda imediat următoare să redirecționeze energia către ce este cel mai important în acel moment .”, a explicat specialistul în domeniu.

Astfel, întreg organismul este afectat de stres atunci când el este prezent asupra noastră o perioadă mai îndelungată decât ar trebui. Potrivit specialistului în domeniu, 99,9% dintre problemele medicale sunt cauzate de proasta gestionare a stresului, cel mai afectat fiind sistemul imunitar.

 

 „ Sistemul imunitar este foarte afectat pentru că imunitatea ne apără de pericolele din noi. În acele minute de stres nu contează că un virus sau o bacterie acționează în jurul tău .”, a explicat specialistul în domeniu.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Cum gestionăm stresul

Citește și: Vrei să te apuci de aerobic? Iată ce beneficii și contraindicații are acest sport

Cum gestionăm stresul

Este foarte important să învățăm cum să transformăm stresul dintr-un dușman într-un aliat astfel încât să nu ne afecteze sănătatea. În acest caz trebuie să învățăm să ne detașăm de tot ceea ce ne provoacă stres pentru o perioadă mai lungă și să învățăm să nu ne mai gândim la trecut sau la viitor, ci să trăim în prezent.

„Soluția este detașarea. O mare problemă a omului modern este că se atașează de obiecte, de lucruri. Trebuie să te detașezi, să te rupi de aceste ancore care te țin legat și te stresează. Toate aceste emoții negative care nu ne lasă să trăim în timpul prezent ne stresează.”, spune specialistul în domeniu.

Tot el ne recomandă să înlocuim stresul cu iubirea.

Când ai stres, nu ai iubire. Când ai iubire mai multă, ai stres mai puțin .”, a spus specialistul în domeniu.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

3 posturi de yoga pentru activarea chakrelor

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies