De ce sunt atât de emotivă? Motive, cât şi cum să faci pace cu propriile emoţii

De ce sunt atat de emotiva? Motive, cat si cum sa faci pace cu propriile emotii
De ce sunt atat de emotiva? Motive, cat si cum sa faci pace cu propriile emotii

Deseori, in special la femei, partea emotiva preia total controlul.

De ce sunt atat de emotiva? Motive, cat si cum sa faci pace cu propriile emotii. Deseori, in special la femei, partea emotiva preia total controlul. Ajungi astfel sa te simti hipersensibila si, uneori, nici macar nu iti dai seama de ce. Emotiile insa sunt foarte importante in viata noastra, ele sunt semnale ce ne ajuta sa ne identificam nevoile interne ori externe. Ne motiveaza sa trecem la actiune si ne ajuta sa ne dam seama ce ne face bine si ce ne face rau.

Ceea ce poate impinge emotiile intr-un teritoriu nesanatos este lipsa de intelegere a felului in care acestea functioneaza, cat si cum sa le facem fata. Este important pentru tine sa iti recunosti emotiile si sa le procesezi, in loc sa le negi.doar asa poti depasi sanatos un moment dificil. In cuvinte mai simple, a avea multe emotii este sanatos si normal. Problemele apar atunci cand nu stii cum sa le navighezi sanatos.
Iata  care pot fi cauzele emotiilor:

Nu dormi suficient

Lipsa de somn aduce oboseala si oboseala aduce mai departe emotii si trairi negative, care, acumulate, pot deveni greu de gestionat. Privarea de somn poate afecta procesarea emotionala.

De ce sunt atat de emotiva? Motive, cat si cum sa faci pace cu propriile emotii
De ce sunt atat de emotiva? Motive, cat si cum sa faci pace cu propriile emotii[Sursa foto: PixaBay]

Stresul

O viata stresanta, la modul general, poate sa te faca in mod constant iritata si emotiva.

Stresul poate fi corelat chiar si cu furia. Daca nu poti sa iti schimbi activitatile stresante, incearca macar sa incluzi in rutina ta si niste activitati de relaxare.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ai trecut prin multe schimbari

Experientele de viata noi ne pot face mai emotivi si mai sensibili. Daca sunt si experiente negative, ori provocari diverse, acestea pot provoca anxietate.

Calmul si claritatea mentala pot reveni in viata ta prin activitati relaxante si odihna suplimentara.

Traume

Un eveniment tragic va zgudui cu siguranta bunastarea ta emotionala. Este normal ca dupa o trauma,  o persoana sa aiba reactii emotionale intense. In asemenea situatii, un ajutor specializat este de folos.

Citeste si: Ce este rezilienta? Ai si tu aceasta calitate?

Citeste si: Cum sa faci fata schimbarilor mai usor

Depresie

Afectiunile de genul depresiei si al anxietatii sunt legate de dificultati in reglarea emotiilor. Emotiile puternice pot veni in valuri si iti pot afecta viata.

Genetica

Este posibil ca tu pur si simplu sa te fi nascut sensibila. Felul in care functioneaza emotiile unei persoane poate fi ereditar, asta insemnand ca inclinatia ta  catre emotivitate poate fi mostenita.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies