De ce sunt mamele mereu obosite. Chiar si atunci cand dorm

De ce sunt mamele mereu obosite. Chiar si atunci cand dorm
De ce sunt mamele mereu obosite. Chiar si atunci cand dorm

Un om înţelept zicea la un moment dat ca maternitatea este cea mai bună dovadă ca somnul nu este esenţial pentru omenire.

Într-adevăr, de când sunt mamă, am descoperit acest mare adevăr şi îl confirm în fiecare zi. Însă dai unei mame chiar şi 10 ore de somn pe zi şi tot epuizată va fi la apusul soarelui. De ce? Ei, bine, există o explicaţie foarte bună. De fapt, două: hipervigilenţa şi multi-taskingul.

Hipervigilenţa este acea stare de alertă în care persoană are o sensibilitate crescută la stimuli şi prezintă o intensificare a comportamentelor de detectare a potenţialelor pericole.

Mamele sunt mereu extenuate pentru că fac foarte multe lucruri fizice pentru copiii lor, pentru că dorm puţin, se hrănesc prost şi pe apucate, dar mai ales pentru că sunt nonstop într-o stare care le solicită psihic enorm de mult. Dacă se urcă pe mobilă şi îşi sparge capul? Dacă se îneacă cu mâncare? Dacă se arde la aragaz? Dacă face febră mare? Dacă îl muşca căpuşa?

Citeste continuarea pe SuntMamica.ro.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Transformarea totala a Monicai Gabor! Nu mai poarta haine sumare si are un ten de bebelus! Vedeta a avut o acnee puternica! FOTO COMPARATIV!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies