De ce sunt nefericita in relatia actuala? Afla ce si cum sa faci ca sa o imbunatatesti!

De ce sunt nefericita in relatia actuala? Afla ce si cum sa faci ca sa o imbunatatesti!
De ce sunt nefericita in relatia actuala? Afla ce si cum sa faci ca sa o imbunatatesti!

Oare m-am casatorit cu persoana nepotrivita? Sunt doua meserii in viata pentru care nu avem calificarea necesara: meseria de parinte si meseria de partener de viata al cuiva.

Daca am avea sansa sa mergem la o scoala a dragostei care sa ne ajute sa ne cunoastem, sa ne descoperim potentialul, ne-am da seama care este persoana cea mai potrivita pentru noi si totul ar fi mult mai simplu. Un ajutor ar fi si daca am alege sa vorbim inainte cu persoane casatorite si divortate cu scopul de a invata din experientele lor.

De cele mai multe ori este mai comod sa alegem sa ramanem intr-o relatie fara sa schimbam ceva care poate contribui la binele personal si in acelasi timp, la binele relatiei. 

In general, oamenii nu se dau in vant dupa schimbare, deoarece aceasta ii scoate din zona de confort si genereaza nesiguranta.

Alegem dezechilibrul stiut in locul echilibrului strain- Avem tendinta sa cautam in persoanele cu care hotaram sa avem o relatie acele caracteristici ale noastre pe care le cunoastem si le putem controla. Daca propriul echilibru emotional ne lipseste, vom avea tendinta sa respingem un partener echilibrat deoarece este prea diferit de noi.



Cautam la persoanele de care ne indragostim sa fie ceea ce am fost noi in trecut, ceea ce suntem in prezent sau ceea ce ne dorim sa devenim. Un fel de oglinda  a trecutului, prezentului sau viitorului nostru.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Vulnerabilitatile din structura psihica ne ghideaza alegerea- Daca, de exemplu, ambii parteneri au experimentat in copilarie despartirea parintilor, traumele din structura sunt asemanatoare si ambele persoane isi doresc lucruri similare.

In acest context, isi capteaza atentia usor unul altuia.

In realitate, alegerea nu va fi problematica decat in momentul in care fiecare isi doreste altceva  decat  celalalt  ii poate oferi. De exemplu, daca ambii parteneri au nevoie de afectiune si nici unul nu vrea sau nu poate sa o ofere celuilalt atat cat are acesta nevoie, atunci vor izbucni certuri violente pe aceasta tema sau teme similare.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies