De ce te lovește copilul tău. ”Cantitatea timpului este mai puțin importantă, decât calitatea timpului petrecut cu copilul.”

De ce te lovește copilul tău. ”Cantitatea timpului este mai puțin importantă, decât calitatea timpului petrecut cu copilul.”
De ce te lovește copilul tău

În momentul în care copilul te lovește, în el lucrează forțe emoționale. Agresivitatea lui este determinată de emoții, precum frica. Se pot împiedica astfel de comportamente, însă este nevoie de reglarea emoțiilor proprii, înainte de reglarea emoțiilor copilul.

Posibile motive care duc la un comportament agresiv al copilului le poate descoperi cu ușurință un medic specialist, deoarece el poate ajunge la o concluzie din programul de somn al copilului necorespunzător, consumul de produse cu o cantitate de zahăr mult prea ridicată, care îi poate face din ce în ce mai agitat și nervos pe cei din jur. Părinții trebuie să se înarmeze cu mai multă răbdare, să nu încerce să își eticheteze copilul în vreun fel, găsind împreună alternative de exprimare, și fiind un model de gestionare a emoțiilor pentru copil

Citeste si: Cum îi explicăm adolescentului că părinții divorțați au o altă relație? "Copilul trebuie să înțeleagă situația și să fie conștient că părintele este fericit și în siguranță.'

De ce te lovește copilul tău[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum să adormi rapid un bebeluș. ,,Până la două luni nu avem foarte mari șanse”

“Este foarte importantă și discuția medicului cu părintele, pentru că de foarte multe ori medicul poate afla detalii importante de tipul: programul de somn al copilului, consumul multor cantități de zahăr, devenind mult

mai agitați și nervoși. Totodată, medicul poate să direcționeze pacientul în cazul în care observa niște semne de alarmă”, a spus medic rezident gastroenterologie pediatrică, Andreea Iordache, într-un interviu din cadrul emisiunii Teo Show, potrivit clipului de pe YouTube.

3 cauze pentru care copiii devin agresivi cu cei din jur

Frica

Carmen Buși, psiholog și psihoterapeut, este de părere că există anumite sentimente ascunse care cauzează de foarte multe ori probleme.

Ea a vorbit în cadrul emisiunii Teo Show că dacă un copil devine agresiv și lovește, este doar un semn că acesta este dominat de frică. Trezirile noaptea din ce în ce mai dese, refuzul de a încerca și învăța lucruri noi, suptul degetului, mofturile duse la un mod exagerat pot fi semne ale faptului cel mic a trebuit să-și ascundă sentimentele, iar ele au devenit prea greu de stăpânit.
Copilul încearcă să se elibereze de tensiunea cauzată de frică, dar nu reușește suficient de repede pentru a preveni datul unor lovituri. El se mai poate manifesta în acest mod dacă nu se simte în siguranță, iar părinții nu știu a gestiona corespunzător situația.

Citeste si: Periajul dentar la copii! Ce este sigilarea dentară? „Este o condiție esențială”

De ce te lovește copilul tău[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Cum să comunici cu un tanăr de 18 ani. ,,Este dificil”

“În spatele agresivității stă de foarte multe ori frica, anxietatea copilul în momentul în care nu se simte într-un mediu foarte sigur, familia poate neștiind cum să creeze siguranță. Și atunci asta poate fi unul din motivele pentru care copilul meu devine agresiv”, a spus specialista.

Tristețea

Lipsă atenției din partea părinților poate face ca un copil să recurgă la gesturi extreme, precum lovirea, împinsul, aruncatul, mușcatul. Un astfel de comportament este aproape întotdeauna urmat de o reacție a părinților, care nu face decât să-l încurajeze să folosească aceasta strategie agresivă ori de câte ori vrea să fie băgat în seamă. Mai mult decât atât, copilul are nevoie de mai mult timp de calitate cu familia.

“Apoi, la bază se spune că stă frustrarea sau tristețea. Pot sta multe alte emoții negative precum furia, iritarea, și atunci copilul începe să se manifeste, dar repet, în spatele anxietății este o nevoie neacoperită precum lipsa atenției, poate faptul că cel mic nu se simte confortabil într-un anumit loc. Cantitatea timpului este mai puțin importantă, decât calitatea timpului petrecut cu copilul. Copilul are nevoie să se simtă conținut, să înțeleagă că este acolo pentru el”, a mai precizat ea.

Citeste si: Cum gestionezi conflictele între frați. „Suntem acolo să mediem”

De ce te lovește copilul tău[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Cum te pregătești să pleci de-acasă fără copii. „E normal să plângi, e normal să-ți fie greu”

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Imitarea comportamentului adulților

Copilul tinde să imite gesturile, tonul vocii, reacțiile celor din jur, deoarece sunt percepute de ei ca moduri de exprimare, și cum este în ADN-ul lui nevoia de exprimare, aleg să copieze reacțiile celor din jur în forma lor brută, pentru că nu au încă capacitatea de a face diferență între ce este bine, și ce este rău.

“Dacă pentru început imită un comportament, ulterior, el imită și limbajul adulților. Așadar, nu copiii au probleme, ci părinții au probleme, pentru că nu știu să se raporteze la ei, poate n-au fost învățați cum să o facă.”

Citeste si: Cum să te înțelegi cu un adolescent. „Să resetăm sistemul de limite și reguli”

De ce te lovește copilul tău[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum te comporți cu un copil super-energic. „Avem nevoie de o acțiune de mână și de una de cap”

Aplicarea unor pedepse copilului pentru agresivitate nu o să facă decât să amplifice pornirile sale, pentru că prin pedeapsă mesajul părintelui este ”nu te înțeleg, nu-i bine ce faci”, iar frustrarea copilului va crește și va deveni agresiv. Cea mai bun lucru este identificarea factorilor care provoacă agresivitatea copilului, deoarece agresivitatea copilului nu apare din răutate. Agresivitatea trebuie acceptată, înțeleasă și canalizată către soluții de exprimare normale, care nu sunt agresive. Este extrem de importantă atitudinea promptă și consecventă a părintelui, dar și demonstrațiile de empatie și înțelegere pe care acesta trebuie să le transmită copilului.

”Este important să te conectezi cu el, să îl întrebi ce se întâmplă, ce simte, de ce s-a întâmplat asta. Deși pare poate puțin ciudat, tu ești agresiv, iar eu vin cu bunătate. Este bine ca părintele să înștiințeze profesorul sau educatorul că în anumite momente copilul se poate manifesta agresiv, pentru că are nevoie acest copil poate de o atenție specială, sau poate de securitate mai multă decât ceilalți pentru că nu se simte în siguranță. Suntem atât de diferiți, așa că este bine de știut să nu fie pedepsit copilul respectiv, ci mai degrabă înțeles. Trebuie să discutăm despre empatie cu el, să îl învățăm”, a încheiat ea.



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum să adormi rapid un bebeluș. ,,Până la două luni nu avem foarte mari șanse”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies