De ce te "mananca" ochii? Sigur nu stiai asta

De ce te
De ce te "mananca" ochii? Sigur nu stiai asta

De cele mai multe ori, mancarimile la ochi sunt cauzat de conjuctivita, bacterii sau alergii.

O substanta iritanta- cum ar fi polenul, praful si parul de animale- determina eliberarea de compusi numiti histamine in tesuturile din jurul ochilor, ceea ce duce la mancarime, roseata si umflaturi.

Frecarea ochilor nu reduce senzatia de mancarime, ci din contra o poate agrava. Alergiile la ochi se prezinta intr-o multime de forme si marimi si pot fi  sezoniere sau perene.

Alergiile sezoniere provoaca conjuctivita alergica. Sunt mai frecvente primavara si toamna si sunt cauzate de numarul de polen ridicat si expunerea la alergeni in aer liber, cum ar fi iarba si buruieni.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce trebuie să pui dimineața în cafea pentru a te bucura de proprietățile sale? Florentina Opriș își dezvăluie trucul: „Îți stimulează metabolismul și te ajută să slăbești.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Giulia Nahmany a realizat înghețata preferată a starului Dua Lipa. Ce combinație inedită preferă vedeta internațională?

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies