Află din rândurile următoare de ce este important să lași ușa cuptorului cu microunde deschisă după fiecare utilizare.
Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai folosite electrocasnice din bucătăria noastră. Acesta este prezent în casele românilor, acolo unde le ușurează în mod considerabil munca.
Astfel, pe lângă faptul că ne ajută să încălzim foarte repede mâncarea, fără să folosim aragazul, acesta este util și pentru a dezgheța carnea sau alte produse congelate, având un rol foarte important în locuința fiecăruia dintre noi.
Cu toate acestea, dacă vrem să ne bucurăm cât mai mult timp de utilitatea lui, atunci putem să apelăm la trucuri menite să îi prelungească în mod considerabil calitatea vieții.
De ce trebuie să lași ușa de la cuptorul cu microunde deschisă, după fiecare utilizare
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Un truc neștiut care prelungește durata de viață a cuptorului cu microunde este lăsare ușii deschise. Multe gospodine fac acest lucru involuntar, fără să cunoască adevăratul efect, iar altele, în schimb, preferă să o închidă.
Potrivit specialiștilor în domeniu, dacă vei lăsa ușa cuptorului cu microunde deschisă pentru o perioadă scurtă de timp după utilizare, vaporii reținuți în interior se vor putea evapora, notează Impact.ro.
Astfel, vei împiedica realizarea condensului și procesul de a lăsa urme de apă pe pereții cuptorului și acumularea de umiditate între straturile ușii de sticlă.
Mai mult decât atât, în cazul în care vaporii de apă persistă în interiorul cuptorului cu microunde, acest lucru duce la apariția unor pete greu de îndepărtat.
De asemenea, acestea pot apărea și în locul în care se întâlnesc cuptorul și ușa.
Atunci când lichidele și alimentele se întăresc și formează o crustă, ușa poate să nu se mai etanșeze corect.Așadar, după ce folosești cuptorul cu microunde, deschide ușa pentru o vreme și lăsă-l să se răcească. Aerisirea acestuia timp de câteva minute ajută, de asemenea, la eliminarea mirosurilor puternice de alimente. Apoi, cu ajutorul unei cârpe umede sau a unui prosop de hârtie, șterge părțile laterale, partea de sus, partea de jos și ușa din interiorul cuptorului.
Citește și: Ce se întâmplă dacă pui șervețele umede în cuptorul cu microunde. Rezultatul este unul uimitor