În prezent, zahărul nu este utilizat doar în bucătărie, ci și în alte scopuri. Unii oameni folosesc acest ingredient pentru diferite trucuri, cum ar fi cel de a-l pune în încălțăminte înainte de a pleca de acasă, un lucru pe care mulți probabil nu îl cunoșteau până acum.
Zahărul se folosește în principal pentru a îndulci alimentele și băuturile, datorită conținutului său ridicat de zaharoză, care oferă un gust dulce intens. Deoarece este o sursă excelentă de glucoză, celulele din corpul uman îl folosesc pentru a produce energie. Pe lângă utilizarea sa culinară, zahărul este folosit și pentru diferite trucuri, inclusiv pentru a fi adăugat în încălțăminte atunci când te pregătești să pleci de acasă.
Citește și: Care sunt beneficiile unui masaj facial. Secretul unui ten frumos și strălucitor!
De ce să pui zahăr în încălțăminte
Cercetările susțin că adăugarea unei mici cantități de zahăr în interiorul pantofului stâng în fiecare lună, în timp ce rostești o anumită formulă, poate aduce diverse beneficii.
„Cu acest zahăr îndulcesc drumurile mele și deschid ușile prosperității.
În același timp, o veche superstiție mai spune că dacă îți dorești bunăstare și noroc în toate, dimineața, trebuie să pui piciorul drept, iar apoi pe cel stâng, în papuc.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
„Dacă vrei bunăstare și noroc în toate, dimineața, ridicându-te din pat, pune-ți mai întâi piciorul drept și apoi stângul în papuci. Și nu căutați niciodată un al doilea papuc, dacă primul este deja pe picior, mai întâi găsiți-i pe amândoi, apoi îmbrăcați-i”, sunt spusele unei superstiții.
Trucul care le poate schimba viața, merită încercat
Zahărul are și aplicații în trucurile pentru frumusețe, fiind utilizat de multe femei care doresc un păr sănătos prin adăugarea acestuia în șamponul folosit înainte de spălare.
„Adăugarea unei linguri de zahăr în șampon va curăța scalpul în profunzime. Chiar dacă zahărul se dizolvă, amestecul nu își va pierde efectul detoxifiant asupra podoabei capilare, curățând scalpul de celule moarte, sebum și praf, fără să îi afecteze nivelul de hidratare”, a explicat, cu ceva timp în urmă, medicul dermatolog Francesca Fusco.