Descoperă din rândurile următoare un truc eficient care își va fi de folos atunci când gătești ciorbe sau supe.
Ciorbele și supele sunt unele dintre cele mai îndrăgite preparate, fiind adesea consumate la masa de prânz a românilor. Astfel, există o mulțime de rețete de ciorbe și de supe, care diferă în funcție de specificul zonei, al ingredientelor folosite și a preferințelor fiecăruia. Așadar, indiferent de rețeta pe care gospodinele o folosesc pentru prepararea ciorbelor și supelor, există un ingredient care este nelipsit din orice preparat. Acesta este sare, condimentul care oferă gust și savoare mâncării.
Cum poți să dregi mâncarea atunci când ai pus prea multă sare
Citește și: Ce trebuie să facă gospodinele pentru a obține cea mai bună fasole! Trucul neștiut al marilor bucătari
Deși este un condiment nelipsit din fiecare preparat, sarea poate reprezenta și o adevărată problemă pentru gospodinele care nu au așa de multă experiență în bucătărie, sau poate chiar pentru cele care, din neatenție, pun o cantitate prea mare în mâncare, iar apoi aceasta devine imposibil de consumat.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În acest caz, este foarte important ca toată lumea să cunoască un truc ce ne ajută să dregem mâncarea atunci când am pus prea multă sare.
Este vorba de o bucățică de măr pe care trebuie să o punem în supă sau ciorbă atunci când este mult prea sărată.
Adăugați mărul în timp ce supa sau ciorba încă fierbe, iar acesta va absorbi o parte din sare, astfel încât să salvați mâncarea și să nu fie nevoie să o aruncați. Un alt truc care funcționează presupune să puneți o bucată de cartof în ciorbă. Asemenea mărului, cartoful absoarbe sarea, iar rezultatul final va fi delicios.
Când trebuie să adaugi sare în mâncare
Un alt aspect care adesea le pune în dificultate pe gospodinele fără experiență este momentul în care trebuie să adauge sarea în mâncare. Bineînțeles că acest lucru depinde foarte mult de preparatul pe care îl gătim, dar, de obicei, sarea se adaugă în mod treptat, astfel încât să ne asigurăm că folosim cantitatea potrivită.
În cazul ciorbelor și al supelor clare, bucătarii recomandă să nu se adauge sare de la început, pentru că aceasta tulbură apa în care fierbe carnea sau legumele.