Protecția solară este utilizată, în special, în sezonul cald, mai exact vara. Cu toate acestea, știați că acest tip de produs se poate utiliza și primăvara?
Aflați din rândurile următoare care este motivul pentru care se recomanda sa se utilizeze protecția solara, inclusiv primăvara, dar si câteva aspecte interesante despre acest produs. In plus, descoperiți si care este diferența dintre UVA si UVB, dar si cat de des se pot utiliza aceste produse.
De ce trebuie sa folosim protecție solar ă, primăvara
In ciuda faptului ca, in mod normal, majoritatea persoanelor obișnuiesc sa utilizeze o protecție solara, mai mult in timpul sezonului cald, vara, se pare ca acest tip de produs se folosește si primăvara, ba chiar mai mult, se si recomanda utilizarea sa.
„ Pentru ca expunerea excesivă la soare duce la îmbătrânire prematura si îmi doresc sa evit asta si duce inclusiv la formarea de cancer de piele, daca avem arsuri si atunci, din doua in doua ore, daca stam afara sau daca conduc, daca am un drum foarte lung, îmi pulverizez
Citește și: Mic ghid de frumusețe pentru femei. Este tot ce ai nevoie
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Protecția solară nu închide porii
In ciuda faptului ca protectia solara nu reușește sa si închidă porii, așa cum fac anumite produse, se pare ca aceasta trebuie sa fie aleasa conform tipului nostru de ten, uscat, mixt sau gras, si asta nu este tot.
„Nu închide porii, sunt spray-uri specifice pentru așa ceva, e important ca atunci când ne cumpărăm un produs de fotoprotectie, sa fim foarte atenți la tipul de ten căruia se adresează, adică sa fie potrivit noua. Pentru ca daca avem o piele uscata, vom avea produse mai grase, daca avem, in schimb, o piele seboreica, vom folosi, de exemplu, spray-urile acestea sau produse foarte, foarte fluide.”, a menționat specialistul
Care este diferența dintre UVA si UVB
Pentru a face distincția dintre radiațiile UVA si cele UVB, specialistul a menționat faptul ca cele de tip UVA sunt responsabile pentru îmbătrânirea prematura, iar in plus, sunt si cele care pot genera mai mult râu decât bine.
„Radiațiile UVA sunt cele care sunt responsabile de îmbătrânire precoce si ele pătrund mult mai in profunzime in piele, care pot genera cancere de piele non-melanocitare, adică nu cele care seamănă cu alunitele.
Cât de des se aplică produsele de protecție
Ținând cont de faptul ca aceste tipuri de produse de protecție țin timp de 2 ore, fără sa intervină o transpirație sau o baie, pentru ca din start efectul se va duce. Cu toate acestea, sportivii sunt cei care beneficiază de anumite produse speciale, pentru a face fata transpirației, dar si pentru a rezista pentru mai mult timp.
„ Majoritatea produselor de fotoprotectie sunt active timp de 2 ore sau pana la prima baie sau prima transpirație. Exista sigur si produse special concepute pentru sportivi care sunt mai rezistente la apa si la transpirație, însă acestea trebuie căutate cu mare atenție. ”, a încheiat specialistul.
Citește și: Ghid de frumusete pentru femei in prag de Revelion