De ce trebuie sa mananci cirese vara? Iata cate beneficii au

De ce trebuie sa mananci cirese vara? Iata cate beneficii au
De ce trebuie sa mananci cirese vara? Iata cate beneficii au

Consumul a doua cesti de cirese proaspete pe zi contribuie, conform studiilor, la scaderea concentratiei de acid uric cu 15% si la reducerea concentratiei de proteina C reactiva, care este un marker al inflamatiei.

1. Regleaza tensiunea arteriala
Ciresele au un continut ridicat de potasiu, care reduce presiunea sanguina in mod natural. Potasiul echilibreaza fluidele din corp, compensand efectul de crestere a tensiunii arteriale al sodiului. Pe de alta parte, aceste fructe contin si o mica cantitate de quercetina, un antioxidant care ajuta la mentinerea supletii vaselor sanguine.

2. Combat durerile de cap, durerile musculare si previn artrita

Prezenta din belsug a antocianinei confera acestor fructe un puternic efect antiinflamator, care ajuta in mod direct la prevenirea artritei, durerilor musculare, dar si a durerilor de cap.



3. Au grija de sanatatea creierului si previn imbatranirea
Ciresele mentin sanatatea creierului si previn pierderea memoriei. Antocianii din cirese protejeaza celulele creierului impotriva stresului oxidativ si ajuta la prevenirea formarii placilor aterosclerotice si aparitiei bolilor neurodegenerative cum ar fi dementa. Acesta este motivul pentru care ciresele sunt considerate „ hrana pentru creier".

4. Lupta impotriva cancerului
Ciresele sunt bogate in betacaroten, vitamina C, antociani si quercetina, toate impreuna luptand eficient impotriva cancerului.
S-a demonstrat ca antocianina si cianidina pot preveni aparitia mutatiilor genetice care pot duce la aparitia cancerului, impiedicand totodata si proliferarea celulelor canceroase. Cu cat ciresele sunt mai inchise la culoare cu atat ele sunt mai bogate in antociani, cele mai indicate fiind ciresele negre sau ciresele amare.

Sursa: antena satelor

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies