Consumul a doua cesti de cirese proaspete pe zi contribuie, conform studiilor, la scaderea concentratiei de acid uric cu 15% si la reducerea concentratiei de proteina C reactiva, care este un marker al inflamatiei.
1. Regleaza tensiunea arteriala
Ciresele au un continut ridicat de potasiu, care reduce presiunea sanguina in mod natural. Potasiul echilibreaza fluidele din corp, compensand efectul de crestere a tensiunii arteriale al sodiului. Pe de alta parte, aceste fructe contin si o mica cantitate de quercetina, un antioxidant care ajuta la mentinerea supletii vaselor sanguine.
2. Combat durerile de cap, durerile musculare si previn artrita
Prezenta din belsug a antocianinei confera acestor fructe un puternic efect antiinflamator, care ajuta in mod direct la prevenirea artritei, durerilor musculare, dar si a durerilor de cap.
3. Au grija de sanatatea creierului si previn imbatranirea
Ciresele mentin sanatatea creierului si previn pierderea memoriei. Antocianii din cirese protejeaza celulele creierului impotriva stresului oxidativ si ajuta la prevenirea formarii placilor aterosclerotice si aparitiei bolilor neurodegenerative cum ar fi dementa. Acesta este motivul pentru care ciresele sunt considerate „ hrana pentru creier".
4. Lupta impotriva cancerului
Ciresele sunt bogate in betacaroten, vitamina C, antociani si quercetina, toate impreuna luptand eficient impotriva cancerului.
Sursa: antena satelor
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro