Romanii mananca paine multa si proasta. O arata un studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorului.
Romanii se afla pe locul III in Europa in privinta cosumului de paine, cu 108-110 kg pe locuitor pe an. Franzela alba, unul dintre putinele produse pe care si le mai poate permite orice roman, e cea mai consumata, cea mai ieftina, dar si cea mai periculoasa.
Potrivit specialistilor din industria panIficatiei, romanii nu tin cont de calitate sau gust, ci de pret.
Franzela e facuta din faina de slaba calitate, are mult gluten adaugat, conservanti, enzime si zaharuri, atrag atentia nutritionistii.
"Acest consum constant de paine poate creste nivelul colesterolului nociv, pana la 60% asociat cu boli cardiovasculare, cardiace si cu aparitia diabetului. O paine de calitate trebuie sa ajunga undeva la 5-6 lei pe 300 de grame. O paine care sa contina faina integral, sa fie bine dospita si sa aiba un termen de valaibilitate cat mai mic", spune Lygia Alexandrescu.
Romanii consuma in prezent in proportie de 70% paine alba si 30% paine neagra.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro