De ce trebuie sa tii o cura cu zmeura! Iata ce beneficii are pentru tine!

De ce trebuie sa tii o cura cu zmeura! Iata ce beneficii are pentru tine!
De ce trebuie sa tii o cura cu zmeura! Iata ce beneficii are pentru tine!

Este metoda cea mai sigura pentru a beneficia la maximum de efectele terapeutice ale acestui fruct.

 

Cura cu zmeura este deopotriva placuta si usor de tinut, punand organismul la treaba, pentru a-si regla digestia si metabolismul. Se consuma, intre mese, cate 150-300 grame de fructe pe stomacul gol, vreme de mi­nimum 12 zile la rand. Apoi nu se mananca nimic, mi­nimum o ora, deoarece incetineste pe moment procesele digestive si chiar reduce considerabil foamea (de unde si utilizarea sa in tratamentul obezitatii). Asocierea cu za­harul anulea­za efectul binefacator al zme­urii in diabet, obezitate si in ulcer.
Ce boli vindeca
* Obezitate, ingrasare- tinuta o perioada cat mai lunga de timp, cura cu zmeura are efecte puternice pentru reglarea greutatii corporale. În cantitati mai mari (peste 200 grame), zmeura taie pof­ta de mancare, reducand secretiile gastrice si "anesteziind" foamea, inclusiv dorinta de dulce. "De vina" sunt cetonele, substante care ajuta la eliberarea gradata a glucozei in sange, inhiband apetitul.
Zmeura contine si mult mangan, care creste rata metabolismului, ajutandune sa "ardem" mai cu spor caloriile. Nu in ultimul rand, zmeura este foarte bogata in fibre alimentare, care dezintoxica rapid organismul si suprima senzatia de foame.
* Cancer- fenolii continuti de zmeura au un puternic efect antioxidant, impiedicand aparitia mutatiilor si malignizarea celulelor din organismul uman. Studii facute in China si in Statele Unite evidentiaza ca persoanele care consuma frecvent fructe -zmeura, cirese rosii si negre, mure, afine, capsuni, coacaze negre si rosii- au un risc mult mai scazut de a face cancer.
Chiar si cand persoanele care au consumat aceste alimente-medicament ajung sa aiba, totusi, o forma sau alta a bolii canceroase, au sanse mult mai mari de supravietuire. Conform stu­diilor, formele de cancer cele mai sensibile la tratamentul cu zmeura sunt: cancerul la san, cancerul de prostata, cancerul colorectal.
Sursa: Formula-as.ro

Cura cu zmeura este deopotriva placuta si usor de tinut, punand organismul la treaba, pentru a-si regla digestia si metabolismul.

Se consuma, intre mese, cate 150-300 grame de fructe pe stomacul gol, vreme de mi­nimum 12 zile la rand. Apoi nu se mananca nimic, mi­nimum o ora, deoarece incetineste pe moment procesele digestive si chiar reduce considerabil foamea (de unde si utilizarea sa in tratamentul obezitatii). Asocierea cu za­harul anulea­za efectul binefacator al zme­urii in diabet, obezitate si in ulcer.

Ce boli vindeca

* Obezitate, ingrasare- tinuta o perioada cat mai lunga de timp, cura cu zmeura are efecte puternice pentru reglarea greutatii corporale.
În cantitati mai mari (peste 200 grame), zmeura taie pof­ta de mancare, reducand secretiile gastrice si "anesteziind" foamea, inclusiv dorinta de dulce. "De vina" sunt cetonele, substante care ajuta la eliberarea gradata a glucozei in sange, inhiband apetitul. Zmeura contine si mult mangan, care creste rata metabolismului, ajutandune sa "ardem" mai cu spor caloriile. Nu in ultimul rand, zmeura este foarte bogata in fibre alimentare, care dezintoxica rapid organismul si suprima senzatia de foame.


* Cancer- fenolii continuti de zmeura au un puternic efect antioxidant, impiedicand aparitia mutatiilor si malignizarea celulelor din organismul uman. Studii facute in China si in Statele Unite evidentiaza ca persoanele care consuma frecvent fructe -zmeura, cirese rosii si negre, mure, afine, capsuni, coacaze negre si rosii- au un risc mult mai scazut de a face cancer. Chiar si cand persoanele care au consumat aceste alimente-medicament ajung sa aiba, totusi, o forma sau alta a bolii canceroase, au sanse mult mai mari de supravietuire.
Conform stu­diilor, formele de cancer cele mai sensibile la tratamentul cu zmeura sunt: cancerul la san, cancerul de prostata, cancerul colorectal.

Sursa: Formula-as.ro

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies